Udruga “Pčela” godinu nastavlja s brojnim projektima

Jučer je održana redovna izvještajna skupština Udruge „Pčela“ Našice, a među brojnim članovima i uzvanicima nazočio joj je i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba te predsjednik Vijeća mjesnog odbora Grada Našice Darko Cerovski koji je ujedno i predsjednik prijateljske Udruge voćara i vinogradara Našice.

Paralelno razvijanje pčelarstva i jačanje zdravlja naših sugrađana

Predsjednik Udruge „Pčela” Našice Željko Špoljarić je zahvalio je Gradu Našicama na suradnji i potpori te istaknuo brojne projekte koji su u provedbi, ali i najavio neke nove.  

„Naša Udruga može biti zadovoljna prošlogodišnjim rezultatima jer smo ostvarili sve što smo planirali. Svakako moram izdvojiti kako smo u prošloj godini pokrenuli liniju za proizvodnju satnih osnova, uredili smo naše prostorije, održali planirana predavanja, a sudjelovali smo i na svim manifestacijama. Treba i napomenuti kako je 2022. godina bila dobra za pčelare na našem području.

Za ovu godinu planiramo još više potaknuti naše članove da se uključe u proizvodnju satnih osnova sa svojim voskom kako bi se izbjegle malverzacije, također planiramo opremiti prostorije naše Udruge kako bismo poboljšali uvjete rada, a svakako ćemo nastaviti s višednevnim predavanjima vezanima, naravno, za pčelarstvo.”

Iznimna važnost Udruge „Pčela“ Našice

Gradonačelnik Kašuba ovom prilikom pohvalio je rad pčelara na području Našica.

„Na početku bih se zahvalio Udruzi na pozivu i svakako ću istaknuti kako su oni jedna od važnijih udruga u našem gradu koja čini kako gospodarsku tako i društvenu cjelinu Našica. Također našički pčelari imaju i obrazovnu ulogu jer svojim predavanjima u vrtićima i školama podučavaju djecu, između ostalog, o važnosti održavanja ekološke ravnoteže. Kao gradonačelnik mogu samo pohvaliti njihovo djelovanje jer svojim radom promiču ime Grada Našica i jedna su od rijetkih Udruga koja sam proizvodi satne osnove” – dao je zaključiti gradonačelnik Kašuba.

Dokazana kvaliteta pčelinjih proizvoda

Predsjednik Vijeća mjesnog odbora Grada Našica Darko Cerovski istaknuo je da iz godine u godinu prate rast i razvoj Pčelarske udruge „Pčela“, što je i vidljivo iz brojnih projekata.

„Drago mi je što mogu biti prisutan na ovoj skupštini i rado se odazivam na iste – pogotovo jedne jako vrijedne udruge iza koje stoje brojni rezultati. Naše udruge su usko povezane i izuzetno sam zadovoljan našom suradnjom, a svakako moram napomenuti kao predsjednik Mjesnog odbora Našice kako je Udruga „Pčela” prisutna sa svojim proizvodima na cijelom našičkom području pa i šire. Njihov med je vrhunske kvalitete i mi ćemo im i dalje davati punu podršku.”- istaknuo je Darko Cerovski.

Pročitajte još