Obilježili smo 26. rujna – Europski dan jezika

jezici26_9_1a

U utorak 25.rujna pod satom razrednoga odjela u holu naše škole održala se prezentacija projekta povodom Europskog dana jezika. Projekt su osmislile i pripremile učiteljice Štefica Rončević i Ana Marošević uz pomoć svojih učenika na satima slovačkog jezika i dodatne nastave iz engleskoga jezika.

Pripremili su prezentaciju o plesu i glazbi uz izreke na desetak europskih jezika. Nakon toga učenici su pogađali na kojim su jezicima pjesme koje su poslušali. Za kraj su nam učenici 5.a i 5.b otplesali i otpjevali slovačku narodnu pjesmu Pleši, pleši, poskoči.

{gallery}Slike_tekstovi/2012/9mjesec/26/v1{/gallery}

Voditeljice programa bile su učenice 8.b razreda Klaudia Pinter, Margareta Paulić i Iva Vinkešević. Provedbi projekta pomogle su učiteljice Monika Sobodić, Perka Kljajić i Ksenija Firšt, a uključili su se i učitelj likovne kulture Josip Kanis koji je s učenicima slikao narodne nošnje i knjižničarka Ivana Ostrički koja je obradila temu Narodna tradicija, pjesma i ples. Učenici su iz njihova rada mogli naučiti kako se na mnogim europskim  jezicima kaže pjesma i ples.

(Tekst&Foto: NOVINARSKA SKUPINA)

Pročitajte još