Uvijeti korištenja i zaštita privatnosti

Siniša Kulišić

Dobrodošli na web stranicu www.nasice.com ili skraćeno “TV NAŠICE“.

Nadamo se kako ćemo na web stranicama www.nasice.cm omogućiti svima da pronađu što više zanimljivosti iz grada Našica kao i naše bliže ali i daljnje okoline. Ovi uvjeti i pravila ponašanja se odnose na cijeli  web portal www.nasice.com koji se nalaze na adresi http://www.nasice.com, napisana su kako bi se zaštitio rad stranice, čitatelji stranice (posjetitelji) i svi oni koji se služe sadržajem ovih stranica.

VAŽNA NAPOMENA!!!

Svako nepoznavanje ovih uvjeta i pravila ne oslobađa vas odgovornosti i obaveze ponašanja prema www.nasice.com portalu. Web stranica www.nasice.com ima svoja pravila i njih se korisnicim moraju pridržavati. Molimo Vas da pročitate sva ova pravila radi što kvalitetnijeg rada i upotrebe web stranice www.nasice.com te da se omogući što bolje komunikacija među svim čitateljima i korisnicima ovih stranica.

Vrlo važna napomena:

Prije svega molimo da pročitate Pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.

Korisnik stranice je svako tko na bilo koji način koristi stranicu www.nasice.com. Dakle svi oni koji čitaju vijesti, gledaju slike i video priloge, pišu komentare na njoj (putem društvenih mreža facebook, twitera ili slično), sudjeluje u ankama, preuzimaju dokumente, ocjenjuje sadržaje i slično. Moramo napomenuti kako portal www.nasice.com ne koristi forum pa tako niti ne prikuplja osobne podatke korisnika. Korisnici stranice su čitatelji koji se nigdje ne registriraju. Korisnik osim što može koristiti stranice na ovaj opisani način, može poslati podatke (Ime ili Nick, email, naziv predmeta i poruku) putem kontakt obrasca na dnu stranice, ali pri tome potvrdom (ikonicom odobravanja) prihvaća ove uvijete korištenja i upoznat je s Pravilima o zaštiti privatnosti i kolačićima. Web stranica www.nasice.com i firma HALL j.d.o.o. ili administratori nisu ni na koji način odgovorni za sadržaje koje objavljuju posjetitelji (osobe koje preko društvenih mreža ostavljaju komentare). Administratori portala www.nasice.com će po utvrđivanju opravdanosti eventualne prijave u razumnom roku ukloniti sadržaje korisnika koji nisu u skladu s ovim važećim zakonima kao i zakonom Republike Hrvatske. Nepravilnosti koje se učine od strane korisnika portala www.nasice.com ćemo nakon razmatranja prema potrebi ukloniti. Web portal www.nasice.com i administratori nemaju obavezu pratiti komunikacijske servise i komentare korisnika, ali zadržavaju pravo da u slučaju opravdane prijave bez obavijesti ukloni bilo koji materijal koji nije u skladu s ovim pravilima. Komunikacijski servisi i komentari čitatelja stranice www.nasice.com bilo putem društvenih mreža (facebook i drugi) ponuđeni su korisnicima besplatno u dobroj namjeri, a www.nasice.com  se ne može držati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem istih.

 • Što je komentiranje tekstova, slika i dokumenata i tko to čini?

Svaki tekst koji ima dozvolu komentiranja, ocjenjivanja ili skidanja dokumenata je mjesto gdje korisnici aktivno sudjeluju na web portalu www.nasice.com i razmjenjuju svoja mišljenja o njima.  Komentiranje, ocjenjivanje i skidanje dokumenata je namijenjen korisnicima stranice kako bi unaprijedili samu stranicu kao i mogućnost proširenja svog znanja te dijeljenja nekih saznanja sa drugim korisnicima portala www.nasice.com.

Ukoliko korisnik ima facebook profil ili koristi drugu društvenu mrežu može ispod teksta komentirati. U tom slučaju pod obvezno mora se držati ovih pravila.

Pristup www.nasice.com portalu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije. Oznaka 18+ na na pojedinim sadržajima označava da je korištenje sadržaja dozvoljeno isključivo osobama starijim od 18 godina. Crveno napisano -16 ili -12 na naslovnoj slici i znak prekrižen preko njega označava da sadržaj nije primjeren za mlađe od 16 ili 12 godina.

Web portal www.nasice.com sadrži tekstove, slike, video priloge i slične  sadržaje, sadržaje suradnika, sadržaje partnera, reklamne sadržaje, oglasne sadržaje, besplatne sadržaje, sadržaje kreirane posjetiteljima te linkove na vanjske stranice.  Kako web portal www.nasice.com na svojim stranicama sadržava linkove na web stranice izvan vlastitog portala, nije odgovoran za sadržaje na tim portalima, a linkovi su objavljeni u dobroj namjeri. Ukoliko link više nije u funkciji ili se ne koristi za isto, molimo da se to ukoliko uočite javi administratoru radi promjene ili uklanjanja istog.

 • Koja su pravila kojih se korisnici web portala www.nasice.com moraju pridržavati?

Kao i svugdje u civiliziranom društvu, tako i na web portalu www.nasice.com postoje uobičajene norme ponašanja kojih se trebaju pridržavati svi korisnici računala. Da bi se web stranica www.nasice.com mogla kvalitetno održavati u što ugodnijoj atmosferi napisana su određena pravila kojih se čitatelji i korisnici web portala www.nasice.com trebaju pridržavati.

 

ZABRANJENO JE:

 1. Zabranjeno je u bilo kojem obliku kršenje zakona Republike Hrvatske!
 2. Zabranjeno je  pozivanje na diskriminaciju, mržnju,  pedofiliju, kriminal, mučenje životinja, veličanje nedjela ili bilo kojeg oblika kaznenog djela, kršenje autorskih prava!
 3. Zabranjeno je ometanje rada administratora, a pod tim podrazumijevamo lažno predstavljanje u ime administratora ili bilo koji drugi oblik ometanja administratora (ignoriranje)!
 4. Zabranjeno je korištenje više korisničkih računa radi izbjegavanja kazni koje je administrator odredio ili radi zbunjivanja ostalih članova!
 5. Zabranjeno je objavljivanje privatnih poruka!
 6. Zabranjeno je slanje tuđih fotografija bez dozvole autora.
 7. Zabranjeno je vrijeđanje, provociranje na bilo kojoj osnovi (vjerskih, nacionalnih i slično)!
 8. Zabranjeno je objavljivanje nepoželjnih informacija ili informacija koje su nepotrebne i ne pridonose web portalu www.nasice.com ili njegovim članovima!
 9. Zabranjeno je reklamiranje proizvoda ili usluga bez posebne suglasnosti administratora!
 10. Zabranjeno je postavljanje ili korištenje tuđih tekstova ili slika te korištenje istih bez dozvole autora. Ukoliko se to pravilo prekrši te slike ili tekstovi pošalju (e-mailom) ili direktno objave na web portalu www.nasice.com administratori niti vlasnik stranice www.nasice.com ne odgovara za takvo djelo krađe već će za to odgovarati osoba koja je to učinila, a dokaz će biti e-mail koji je osoba poslala u kojem slike ili tekstove šalje za objavu. Čim se ustanovi kako je došlo do povrede autorskih prava administrator će ukloniti sporne tekstove ili fotografije, a prema potrebi će sporni materijali biti upućeni nadležnim institucijama. Sve primjedbe o kršenju autorskih prava pošaljite na službeni e-mail  tvnasice@nasice.com i o svemu ćete biti naknadno obaviješteni.
 11. Zabranjeno je bilo kakvo nasilničino ponašanje, prijetnje urednicima tekstova  ili pozivi na kriminalne radnje.
 • Što ukoliko sam poslao e-mail sa slikama, tekstom, video uratkom ili slično na [email protected] e-mail koji se koristi u svrhe objavljivanja na web portalu www.nasice.com ili putem kontakt obrasca?

Ukoliko ste putem e-maila ili direktno putem kontakt obrasca poslali slike, tekstove, video materijale, dokumente ili slično za web portal www.nasice.com kako bi se isti objavili na stranici automatski nam se daje za pravo korištenje tih tekstova, slika ili dokumenata za unaprijeđenje stranice te ni na koji način ne možete tražiti naknadu za to. Svi tekstovi, dokumenti ili slike koje šaljete na službeni e-mail portala ili kontakt obrascom podliježu provjeri i ukoliko je u suprotnosti sa ovim pravilima i povredom autorskih prava postoji mogućnost da budu obrisana bez prethodne najave. Isto tako postoji mogućnost da se sporni e-mail proslijedi nadležnim institucijama Republike Hrvatske. Sve podatke koje dobijemo preko e-maila ili kontakt obrasca te ih objavimo moraju isključivo biti vaše, te svaka povreda autorskih prava može biti sankcionirana, te materijal uklonjen dok će osoba koja to učini biti sankcionirana i uz prigovor i dokaz o povredi autorskih prava prijavljena.

Svi materijali (u nastavku Autorski radovi)  koji su poslani samoinicijativno putem kontakt obrasca ili službenog e-maila, [email protected] ili [email protected] ili putem pošte ili osobno predani u redakciju, a pod tim materijalima osobito mislimo na tekstove, fotografije, video priloge ili video uratke i svi ostali slični materijali, odnosno drugi autorski radovi mogu biti objavljeni, ali i ne moraju (što isključivo ovisi od glavnog urednika portala www.nasice.com), više puta, bez vremenskog puta i bez vremenskog ograničenja. Pošiljatelji tih Autorskih radova prihvaćaju uvjet da za poslane Autorske radove neće biti isplaćen nikakav honorar i da ni na koji način firma HALL j.d.o.o. nije dala nikakvu novčanu ili drugu naknadu za to. Sve osobe koje su takve Autorske radove samoinicijativno poslali ili predali u redakciju HALL j.o.o. jamče pod punom kaznenom i materijalnom odgovornošću da isti predstavlja isključivo njihovo vlasništvo, te da na isti polažu autorska prava. Firma HALL j.d.o.o. poštuje intelektualno vlasništvo autorska prava drugih, pa isto tako očekuje od svih s kojima stupi u bilo kakav odnos u pogledu Autorskih radova koji su zaštićeni pozitivno – pravnom regulativom kojom je regulirana zaštita autorskih prava i intelektualnog vlasništva te se samoinicijativnim slanjem Autorskih radova iskazuje pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću suglasnost s prije navedenim stajalištima.

 • Tko je vlasnik stranice web portala i sadržaja na portalu www.nasice.com?

Web portal www.nasice.com je u vlasništvu HALL j.d.o.o. – Jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću za medijske djelatnosti, Trg Franje Tuđmana 3 , 31500 Našice. Svi tekstovi, slike i ostali materijali su isključivo vlasništvo web portala www.nasice.com i svako neovlašteno korištenje tih istih materijala je kršenje zakona o autorskim pravima.

Firma HALL j.d.o.o. nije vlasnik sadržaja koji objavljuju ili razmjenjuju posjetitelji na portalu u njenom vlasništvu, a isto tako firma HALL j.d.o.o. zadržava pravo koristiti neke od tih sadržaja u promotivne svrhe unutar kojih je sadržaj objavljen.

 • Poslao sam sliku e-mailom ili sam je dostavio na neki drugi način za objavljivanje na www.nasice.com portalu, a na njoj je postavljen logo TV nasice.com (slikovni dio)?

Sve slike koje ste putem e-maila ili na neki drugi način poslali za objavu na portalu www.nasice.com su u vlasništvu portala www.nasice.com i na njih se u pravilu postavlja logo TV nasice.com (slikovni dio). Postoji mogućnost da se na fotografiju ili pored fotografije postavi ime autora fotografije, ali to nije pravilo i isključivo ovisi od administratora stranice.

 • Čije su mišljenja komentara ili ocjena tekstova, slika ili datoteka na web portalu www.nasice.com?

Svi komentari ili ocjene objavljeni na web portalu www.nasice.com su razmišljanja njihovih autora i vlasnik kao ni administrator web portala www.nasice.com ni na koji način ne snosi odgovornost za te iste komentare ili ocjene. Vlasnik stranice kao ni administrator niti na jedan način nije odgovoran niti se može smatrati odgovoran za sadržaj komentara koje pišu korisnici web portala www.nasice.com.

 • Što ukoliko naiđete na komentar na web portalu www.nasice.com koji nije sukladno ovim pravilima?

Ukoliko naiđete na bilo koji komentar koji je na bilo koji način u prekršaju ovih pravila slobodno obavijestite administratora putem službenog emaila [email protected] zbog toga. Ukoliko administrator uvidi da je prekršaj stvaran učiniti će kako pravila nalažu.

 • Što je sponzorirani članak ili promo članak?

Sponzorirani članak je članak u obliku teksta, slike i ili video priloga koji stranka plaća kako bi njezin tekst, slika ili video bio na portalu nasice.com. Oznaka na takvom članku se nalazi na dnu s lijeve strane /PROMO/ s čim se daje do znanja čitatelju da je to plaćeni članak. Sponzorirani članak ili promo članak se može naručiti putem službenog emaila [email protected] ili telefonom, a važeći cijenik je objavljen na stranicama nasice.com.

Web portal www.nasice.com zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili modificira pravila. O važnim promjenama i dopunama web portala www.nasice.com može obavijestiti korisnike putem maila ili objavljivanjem na portalu što će ovisiti o administratoru. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na web portala www.nasice.com smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima.  Niti jedan dio web portala www.nasice.com se ne smije koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih te se ne smije koristiti za vrijeđanje, omalovažavanje te poticanje na nezakonite postupke. Ukoliko dođe do povrede bilo čega prethodno navedenog web portal www.nasice.com kao niti vlasnik niti administrator ne odgovara za to. Ukoliko administrator primijeti kako je došlo do povrede ovih “Uvjeta korištenja” ili “Pravila portala” može bez prethodne najave komentare, slike i ostalo obrisati te o tome ne mora obavijestiti korisnika koji je to učinio.

KOLAČIĆI (COOKIES)

Što je Kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite.

Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa.Kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Što kao korisnik imate od kolačića (Cookise-a)?

Kako bi www.nasice.com stranica radila pravilno, kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (Cookies). Ulaskom u EU moramo uskladiti neke od regulativa koje u ovoj zajednici funkcioniraju. Veliki broj stranica koristi ovu praksu no prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. obvezni smo prije spremanja Cookie-a zatražiti vaš pristanak. Korištenjem www.nasice.com stranice pristajete na uporabu Cookie-a. Blokiranjem cookie i dalje možete pregledavati stranicu www.nasice.com, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.

Što Kolačići (Cookies) rede?

Kolačići ( Cookies ) mogu spremati veliki broj informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Kako onemogućiti kolačiće (Cookies)?
Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više pogledajte ovdje: Kako onemogućiti kolačiće u svom pregledniku?

Kakvi kolačići (Cookies) postoje?

Privremeni:
Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.

Stalni:
Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.

Dodatno:
Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići nisu postavljeni od strane www.nasice.com stranice, ali neki služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju.

Društvene mreže
Korisnici mogu dijeliti objave na društvenim mrežama FacebookTwiter i Google+ koje postavljaju korisniku kolačiće.

Mjerenje posjećenosti
Web stranica nasice.com koristi servis za mjerenje posjećenosti, to je Google analytics.

Više o kolačićima (Cookies) se možete informirati na sljedećim linkovima:

http://aboutcookies.org/

Obavijest o načinu podnošenja prigovora potrošača

Sukladno članku 8. stavku 2. Zakona o zaštiti potrošača (NN, 79/07, 125/07, 79/09 i 89/09) obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga ili proizvoda mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu pisanom obliku na adresu: HALL j.d.o.o. I.G.Kovačića 24, 31500 Našice ili na e-mail adresu: [email protected] odnosno na telefax broj: 091 2 611 408
Odgovor na Vaš prigovor dati ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora. Molimo Vas da prilikom podnošenja prigovora osigurate sljedeće podatke o potrošaču: ime i prezime te adresu za dostavu odgovora.

 

Zahvaljujemo se na pažnji i želimo Vam ugodan boravak na web portalu www.nasice.com.

Administrator web portala www.nasice.com
U Našicama 31.12.2012. 

(Posljednja izmjena 08.05.2021.)

 

Ovaj Dokument pod nazivom “Uvjeti korištenja” je pisan elektronički i na njemu nije potreban niti žig niti potpis.