Na području Našica ukrao oko 500 metara električnih instalacija

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske unatrag tjedan dana, na području Našica, nepoznati kradljivac je iz dvorišta tvrtke s radnih strojeva ukrao oko 500 metara kablova električnih instalacija koje su ispunjene bakrenim žicama. Pravna osoba iz Našica oštećena je za oko 50.000,00 kuna. Policija intenzivno traga za drskim kradljivcem.

Provalio u trgovinu

Jučer, pod okriljem noći, na širem području Osijeka, nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu mješovite robe i ukrao veću količinu duhanskih proizvoda i alkoholnih pića. Pravnu osobu je oštetio za oko 20.000,00 kuna. Policija intenzivno traga za provalnikom. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

U Osijeku ponovno krađa automobila

Jučer, oko ponoći, u Osijeku, nepoznate muške osobe prišle su nezaključanom osobnom automobilu, parkiranom ispred obiteljske kuće 62-godišnjaka, te automobil prvo odgurali nekoliko metara, a potom ga upalili i odvezli se u nepoznatom smjeru. Vlasnik, 62-godišnjak je oštećen za oko 5.000,00 kuna. Vlasnik je u vozilu s ključevima osobnog automobila ostavio i prometnu dozvolu vozila i svoje dokumente. Policija traga za počiniteljima i vozilom. Policija upozorava vlasnike vozila kako ostavljanje otključanog vozila povlači za sobom prekršajnu odgovornost, te da kazna za to prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama iznosi 300 kuna, jednako kao i za ostavljanje prometne dozvole u vozilu.

Iz dvorišta ukrao osobni automobil – nadopuna događaja od 17. lipnja

Jučer, u popodnevnim satima, na području Osijeka, po policijskim službenicima I. Policijske postaje Osijek s Ispostavom Čepin pronađen je osobni automobil 66-godišnjaka s područja Donjeg Miholjca. Prilikom pronalaska na vozilu su se nalazile registarske pločice drugog vozila čiju je krađu jučer prijavio 51-godišnjak iz Osijeka. Očevid su na vozilu obavili policijski službenici očevidne ekipe Policijske uprave te je vozilo potom vraćeno vlasniku, a registarske pločice 51-godišnjaku iz Osijeka. Slijedi potraga za počiniteljem.

U jednoj prometnoj nesreći dvije osobe lako ozlijeđene

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća u kojima je u jednoj nesreći dvije osobe lako ozlijeđene, dok je u četiri nesreće nastala materijalna šteta. Po dvije prometne nesreće su se dogodile na području Osijeka i Đakova, a jedna na području Belog Manastira.

Policija upozorava vozače da će se večeras u vremenu od 23,00 do 05,00 sati na području cijele Policijske uprave, u koordinaciji sa Policijskom upravom vukovarsko – srijemskom, Policijskom upravom brodsko – posavskom i Policijskom upravom požeško – slavonskom, provesti pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje nedozvoljene prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača.

Pročitajte još