U Našicama obilježena obljetnica 1. oklopno mehanizirane bojne “Sokolovi”

Postrojavanjem pripadnika 1. oklopno mehanizirane bojne 'Sokolovi' Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske u vojarni '132. brigade HV' u Našicama 5. listopada 2022. obilježena je 30. obljetnica 5. gardijske brigade i dan 1. OMB 'Sokolovi' | Foto: OSRH

Postrojavanjem pripadnika 1. oklopno mehanizirane bojne “Sokolovi” Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske u vojarni “132. brigade HV” u Našicama 5. listopada 2022. obilježena je 30. obljetnica 5. gardijske brigade i dan 1. OMB “Sokolovi”.

Pripadnicima Sokolova čestitku je uputio zapovjednik HKoV-a general-pukovnik Boris Šerić istaknuvši: “Danas s ponosom obilježavamo obljetnicu prve oklopno mehanizirane bojne Sokolovi koja je nasljednica slavne 5. gardijske brigade. Iznimna je čast, ali i obveza nastaviti put zacrtan u Domovinskom ratu, stalno učiti i usavršavati se te stjecati nove sposobnosti i znanja kako bi izvršili dodijeljenu vam misiju i dokazati da ste dostojni nositi grb sa znakom sokola na beretki.”

Zapovjednik GOMBR-e brigadir Valentin Skroza najboljim pripadnicima uručio je nagrade i pohvale. “Pripadnici 1.OMB “Sokolovi” svojim primjerom služe na čast Gardijsko oklopno-mehaniziranoj brigadi i u svojim aktivnostima pokazuju da se mogu nositi sa svim izazovima”, poručio je brigadir Skroza.

Nakon svečanog postrojavanja održano je misno slavlje.

Pročitajte još