Održana Skupština DVD-a Breznica Našička

Jučer je u DVD domu u Breznici Našičkoj održana redovita godišnja izvještajna Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Izvješća o radu u prošloj godini podnijeli su predsjednik društva Ivan Mucafir, zapovjednik Oliver Dragozet, financijsko poslovanje Adrijano Patila i u ime Nadzornog odbora Davor Fišer.

U prošloj godini DVD Breznica Našička uz redovita ulaganja u opremu, obnovljena je sala i uloženo je u obrazovanje članstva, pa je 5 članova završilo tečaj za vatrogasca. Također povećan je broj mladeži u društvu i osnovana ekipa mladeži od 10-16 godina. Na područnom natjecanju Vatrogasne zajednice Našice u Podgoraču ekipa djece do 10 godina osvojila je prvo mjesto a ekipa žena je bila treća, uz sudjelovanje muške ekipe i mladeži do 16 godina. DVD je sudjelovao na desetak natjecanja u okolici, a po prvi put na Kup-u u Zaprešiću. Uz sve ostale zadaće društvo se iskazalo u humanitarnoj akciji zbrinjavanja jednog mještana beskućnika u organizaciji Općine Koška.

Za ovu godinu planirana je kupnja novijeg navalnog vozila uz financijsku pomoć Općine Koška. Novo vozilo bi znatno pridonijelo efikasnosti društva kod gašenja požara ili u slučaju poplavljivanja kućanstava. Također je planirana obnova garaže, izgradnja vatrogasnog poligona, kupnja potrebite opreme i obrazovanje članova posebno mlađih. Uz mnogobrojne članove društva, gostiju iz desetak okolnih DVD-a, skupštini su bili nazočni Zoran Kovačević načelnik Općine Koška sa nekoliko vijećnika, Vlatko Gašić predsjednik Vatrogasne zajednice Našice sa delegacijom, župnik vlč. Nikola Legac, predstavnici NK Mladost Breznica Našička i Udruge žena Breznica.

Načelnik Općine Koška Zoran Kovačević pohvalio je rad društva u prošloj godini, te obećao svu potrebitu pomoć u kupnji novog navalnog vozila koje bi rad društva diglo na jednu novu razinu. Vlatko Gašić predsjednik VZ Našice posebno je pohvalio društvo zbog rada sa djecom koja postižu odlične rezultate na natjecanjima. Na kraju zahvaljeno je svim sponzorima na čelu sa Općinom Koška i svima koji su na bilo koji način pomogli rad DVD-a Breznica Našička u prošloj godini.

Pročitajte još