Teške krađe provaljivanjem

Kako nam javljaju iz PU osječko – barnjske u noći s 2. na 3. travnja nepoznati je počinitelj provalio u prodavaonicu u Ulici Vlatka Mačeka u Tenji. Počinitelj je ukrao novac i nekoliko šteka cigareta. Nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.

Također u noći s 2. na 3. travnja nepoznati je počinitelj provalio u prostorije ugostiteljskog objekta u Krstovoj ulici u Osijeku. Iz automata za igre na sreću ukrao nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljima se traga.

 

Ukrao bicikl

Nepoznati je počinitelj, između 31. ožujka i 3. travnja, iz prostorija stambene zgrade na Vijencu Ivana Meštrovića u Osijeku ukrao bicikl. Vlasnici je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Kako biste dugo uživali u vožnji svog bicikla, slijedi nekoliko korisnih savjeta:

  • Zapišite serijski broj bicikla čim ga kupite. Fotografirajte bicikl i sačuvajte račun.
  • Napravite svoju oznaku na biciklu, tako da je možete prepoznati.
  • Nikada ne ostavljajte bicikl nevezan, niti u nezaključanim  zajedničkim prostorijama, stubištima, dvorištu i slično.
  • Vežite svoj bicikl uz nešto što je dovoljno čvrsto. Ako imate bravu na žbicama, zaključajte ju. Koristite kombinaciju zaštite, jer je tako za krađu potrebno više vremena.
  • Koristite dovoljno dugu spiralnu ili čeličnu sajlu s bravom.
  • Ne koristite nekvalitetne i jeftine lance i lokote. Postoje i brave za blokiranje kotača i alarm osjetljiv na vibraciju.

 

Eksplozija u obiteljskoj kući u Bijelom Brdu

U prijepodnevnim satima 3. travnja u prostorijama obiteljske kuće (ljetnoj kuhinji) u Bijelom Brdu, uslijed neispravnosti gumenog crijeva spojenog na plinsku bocu i štednjak, došlo je do eksplozije smjese plina i zraka. Smjesa se zapalila zbog upaljene peći na drva. Pukao je zid i dio stropa, a pritisak je izbacio prozor iz ležišta u dvorište. Nitko nije ozlijeđen, a materijalna šteta naknadno će se utvrditi. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je izvješće.

 

Zaustavljeni u činjenju prometnih prekršaja

Policijski službenici zaustavili su jučer, 3. travnja, u 12,19 sati u Selcima Đakovačkim osobni automobil marke „Opel Astra 1.7 CDTI“, kojim je upravljao 42-godišnji hrvatski državljanin. Prije zaustavljanja vozilo se kretalo brzinom od 112 kilometara na sat u naselju na dijelu ceste gdje je brzina prometnim pravilom na 50 kilometara na sat. Prekoračenje brzine utvrđeno je laserom. Za ovaj prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od pet do petnaest tisuća kuna ili kazna zatvora do šest mjeseci i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 24 mjeseca.

Istoga dana u 23,47 sati, u Strossmayerovoj ulici u Osijeku, policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 31-godišnji hrvatski državljanin, uz prisutnost alkohola u krvi od 1,28 grama po kilogramu. Sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu, a dogodile su se na području Osijeka.

Pročitajte još