Obilježen Dan neovisnosti u Podgoraču

Danas je na kod središnjeg križa na groblju u Podgoraču polaganjem vijenaca i paljenjem svijeće za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu, te za sve umrle obilježen Dan neovisnosti.

Vijence je položilo i zapalilo svijeće izaslanstvo Općine Podgorač predvođeno Općinskim načelnikom Goranom Đanićem, zamjenicima općinskog načelnika, te članovima Općinskog vijeća Općine Podgorač.

Nakon polaganja vijenca načelnik Općine Podgorač Goran Đanić među ostalim je naglasio.

„Ovo je veliki dan u povijesti Republike Hrvatske kada je 1991. godine na današnji dan Hrvatski Sabor donio odluku o nepriznavanju zakona tadašnje SFRJ i raskidu državnopravnih veza Republike Hrvatske s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ. Na današnji dan odajemo počast svim Hrvatskim braniteljima i svim hrvatskim civilima koji su stradali u Domovinskom ratu. Ne smije nam se događati da to zaboravljamo i zbog toga nje u redu što tako malo ljudi dođe na ovakva obilježavanja. Putem medija i na druge načine smo obavijestili javnost, pa mi je iz tih razloga stvarno žao što se ne dođe odati počast u većem broju svim hrvatskim poginulim braniteljima ne samo u Općini Podgorač nego širom Republike Hrvatske. Sigurno, ovo je veliki dan za Republiku Hrvatsku te ovakvi događaji se moraju obilježiti barem polaganjem vijenca i paljenjem svijeća. Ovom prilikom želim svim žiteljima Općine Podgorač, Osječko – baranjske županije i Republike Hrvatske kao općinski načelnik i potpredsjednik Skupštine Osječko – baranjske županije čestitati Dan neovisnosti.” – rekao je nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća načelnik Goran Đanić.

Polaganje vijenaca u Podgoraču

Pročitajte još