Unatoč puno poziva u Centar 112 OBŽ na našičkom području dosta mirno

hitna1
hitna1

Tijekom protekla 24 sata Centar 112 Osijek zaprimio je ukupno 345 poziva, od toga 59 za hitnu medicinsku pomoć, 42 za policiju i 4 poziv za vatrogasce.

U protekla 24 sata na području Osječko – baranjske županije zabilježeno je 9 prometnih nesreća u kojima je 5 osoba ozlijeđeno. Sedam prometnih nesreće dogodilo se na području Osijeka, a po jedna na području Belog Manastira i Đakova. Vatrogasci Beli Manastir – gasili požar otpada u Radničkoj ulici. Vatrogasci Osijek – imali su tehničku intervenciju otvaranje stana u Medulinskoj ulici, Osijek. Vatrogasci Đakovo – imali su tehničku intervenciju u prometnoj nesreći u Piškorevcima.

Policijsko izvješće OBŽ za utorak (17.10.2017.)


PRONAŠLI BOMBE I STRELJIVA

Prilikom arheološkog iskapanja na području Batine, djelatnici su u poslijepodnevnim satima 16. listopada pronašli više komada ručnih bombi i nekoliko stotina komada raznog streljiva. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je uništio bombe i streljivo.

U poslijepodnevnim satima 15. listopada, prilikom izvođenja radova u polju u Đakovu, djelatnik osječke tvrtke pronašao je ručnu bombu, koju je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.


RAZOTKRIVENI POČINITELJI KAZNENOG DJELA KRAĐA U TENJI

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 29-godišnji hrvatski državljanin i 23-godišnja hrvatska državljanka počinili kazneno djelo krađa. Mladić i djevojka su 12. listopada iz dvije nezaključane kuće u Ulici Jure Kaštelana u Tenji ukrali ukupno nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Pročitajte još