Godišnja izvještajna sjednica Skupštine Humanitarne udruge Dar dobrote

dardobrote našice 1
dardobrote našice 1

Prošli tjedan, preciznije u utorak 29. prosinca 2015. održana je treća redovna sjednica Skupštine Humanitarne udruge Dar dobrote iz Našica. Ova udruga prepoznatljiva je po svome projektu Socijalne samoposluge koja će za par mjeseci proslaviti pune dvije godine postojanja ovog projekta i u Našicama, a bila je to šesta socijalna samoposluga u Hrvatskoj i prva u nekom malom gradu.

Sjednici Skupštine prisustvovali su članovi udruge kao i volonteri budući da je ovo bila godišnja izvještajna sjednica. Predsjednik udruge Robert Kresić iznio je financijsko izvješće i izvješće o radu udruge za 2015. godinu. Također je i Nadzorni odbor udruge iznio svoje izvješće u kojem je konstatirano da ne postoje nikakve nepravilnosti u radu te da je sve u radu udruge bilo sukladno zakonima Republike Hrvatske.

Donesen je plan rada za 2016. godinu, kao i trogodišnji plan rada sukladno novom Zakonu o humanitarnoj pomoći. Od onoga što se može istaknuti, najavljeno je da će u sklopu manifestacije „Mali grad velikog srca“, ove godine biti organiziran i prvi nacionalni skup socijalnih samoposluga, proizašao kao ideja Humanitarne udruge Dar dobrote čiji su članovi i volonteri uvidjeli potrebu za umrežavanjem socijalnih samoposluga na području Republike Hrvatske s prvenstvenim ciljem izmjene iskustava, ali isto tako i koordiniranja potencijalnih zajedničkih humanitarnih akcija.

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2016/1mjesec/7/v3{/gallery}

U izvješću o radu udruge za 2015. godinu stoji da udruga ima 59 aktivnih volontera, a od početka 2016. godine potpisan je volonterski ugovor s 11 novih volontera koji su se priključili udruzi povodom Svjetskog dana volontera. Sada udruga ima ukupno 70 aktivnih volontera, od ukupnog broja od 84 volontera koliko ih ima na popisu. Sveukupno tijekom 2015. godine odrađeno je 1689 volonterskih sati, što je u prosjeku 140 sati mjesečno, odnosno 28 sati po volonteru.

Nadalje, udruga ima 138 obitelji korisnika s ukupno 321 članom. Njima je raspodijeljen 941 bod koji na mjesečnoj bazi mogu zamijeniti za namirnice u protuvrijednosti jednog boda. Tijekom 2015. godine korisnicima je donirano 11.456 namirnica koje su imale približnu vrijednost od 99.721 kuna. Kad se tim namirnicama pribroji i vrijednost namirnica koje su donirane za pomoć izbjegličkom kampu u Opatovcu vrijednost raste za još nekoliko tisuća kuna.

Iz udruge napominju da su izrazito zadovoljni onime što je napravljeno u godini što je iza nas, ali isto tako naglašavaju da to ništa ne bi bilo moguće bez podrške našičkih građana, gradonačelnika, gradskih tijela, kao i svih ostalih udruga i organizacija s kojima su zaista kvalitetno surađivali. Ovom prilikom su se još jednom zahvalili svima te izrazili nadu i u daljnju suradnju s vjerom da će nova 2016. godina biti još plodonosnija i uspješnija na radost svih onih kojima pomažu, ali i onih s kojima surađuju.

Pročitajte još