Obilježen Međunarodni dan vlažnih i močvarnih staništa

Na Pravnom fakultetu u Osijeku 2. veljače 2022. godine organizirano je obilježavanje Međunarodnog dana vlažnih i močvarnih staništa, manifestacije kojom se želi naglasiti važnost močvara, posebno kao staništa ptica močvarica.

Predstavljen je i projekt WetlandRestore – Obnova vlažnih staništa u srednjem Podunavlju

Tom prigodom djelatnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko – baranjske županije, Javne ustanove Park prirode Kopački rit i članovi Hrvatskog društva za zaštitu ptica prezentirali su rezultate tradicionalnog zimskog prebrojavanja ptica vodarica (IWC) na području Osječko – baranjske županije, a osobito za Park prirode Kopački rit koji je jedino ramsarsko područje u ovoj županiji.

Naime, djelatnici stručne služne i članovi HDZPP-a na 20 lokacija su prebrojali 22.944 ptice, a djelatnici stručne službe JU PP Kopački rit zajedno sa članovima HDZPP-a prebrojali su još 35.397 ptica, što je ukupno 58.341 ptica. Predstavljen je i projekt WetlandRestore – Obnova vlažnih staništa u srednjem Podunavlju kojeg su predstavili članovi Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek i Udruga studenata biologije ZOA.

Pročitajte još