Mladi Crvenog križa Našice šire znanje prve pomoći svojim vršnjacima

Tijekom cijele godine, mladi Crvenog križa Našice u projektu “Svaka minuta je važna” rade na edukaciji prve pomoći za mlade i ostale građane. Iako u otežanim uvjetima rada zbog epidemije Covid-19, mladi CK Našice i dalje rade na educiranju građana o važnosti znanja prve pomoći i obnavljanju istog. Zadnjih tjedana rade na edukaciji i pripremanju svojih članova za provedbu radionica po školama u novim uvjetima.

U četvrtak 22.10. i petak 23.10. proveden je Tečaj prve pomoći za 11 mladih koji će sudjelovati na narednom školskom natjecanju iz prve pomoći te koji će svoje znanje širiti dalje putem edukacija i radionica. Tečaj je napravljen po smjernicama Hrvatskog Crvenog križa za provedbu tečaja tijekom pandemije uz poštivanje svih epidemioloških mjera SCZ i HZJZ te je sadržaj tečaja napravljen po smjernicama iz kataloga edukacija Hrvatskog Crvenog križa. Sudionicima tečaja će biti dodjeljena potvrda o sudjelovanju na tečaju izrađenu u sklopu projekta “Svaka minuta je važna”.

 

Četiri sudionika tečaja su održali tri radionice prve pomoći za svoje razrede u osnovnoj i srednjoj školi. Kroz radionice je educirano 18 učenika iz 8. razreda te 43 učenika 2. i 4. razreda srednje škole. Projekt se odnosi na skretanje pozornosti svih sudionika našeg društva na važnost znanja prve pomoći. Cilj projekta je da educirani mladi provode edukacije o osnovama prve pomoći u školama po principu mladi za mlade, ali i u ostalim zainteresiranim udrugama. Projekt “Svaka minuta je važna” je sufinanciran od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije iz fonda Europskih snaga solidarnosti Europske unije.

Pročitajte još