Našice – Školsko natjecanje u sportskoj gimnastici u Osnovnoj školi kralja Tomislava Našice

Našice - Školsko natjecanje u sportskoj gimnastici  u Osnovnoj školi kralja Tomislava Našice

Danas je u dvorani Osnovne škole kralja Tomislava održano školsko natjecanje u sportskoj gimnastici za djevojčice u kategoriji od 1. do 4. razreda, kao i u kategoriji od 5. do 8. razreda. Ovo natjecanje je napravljeno u suradnji s predsjednicom, trenericom i osnivačicom Prve dječje sportske akademije Našice Silvijom Žitnjak, trenerom Mariom Gajskim i sucem Vilimom Bosakom, a sve u sklopu projekta učenika 5.d razreda i razrednice Đurđice Mašić „Sportom protiv nasilja“ i  „Sportom do zdravlja“.

 

Josipa Smrček, učenica 5.d razreda, je među ostalim zahvalila i predsjedniku Športske zajednice grada Našica Josipu Pavlusu i tajniku Srećku Sobodiću na osiguranim medaljama za pobjednice natjecanja, kao i Mislavu Mašiću za sudjelovanje u organizaciji natjecanja. Napomenula je kako je ovo prvo ovakvo natjecanje u Našicama nakon 45 godina. Isto tako uz ostale posjetitelje pozdravila je i ravnateljicu Vlatku Zahirović i gradonačelnika Krešimira Žagara koji su se okupljenima i obratili prigodnim govorom.

{gallery width=150 height=100}Slike_tekstovi/2013/5mjesec/4/v1{/gallery}

„Drago mi je da smo se okupili u ovolikom broju s ciljem da podržimo ove akcije „Sportom protiv nasilja“ i „Sportom do zdravlja“ i naravno da podržimo naše gimnastičarke. Kao što su rekli i naši učenici, sve više djece sjedi pred računalom tako da svaka aktivnost koja uključuje fizičku aktivnost je dobrodošla. Ovim putem zahvaljujem Silviji Žitnjak za sav rad s ovom djecom, kao i Đurđici Mašić na radu u gore spomenutim projektima. Čestitam svima na dosadašnjim uspjesima, a tako i na budućim.“ – rekla je ravnateljica OŠ kralja Tomislava Vlatka Zahirović.

gimnastika4 5 2a

Natjecanje je otvorio gradonačelnik Krešimir Žagar koji je također u prigodnom govoru zahvalio svima te je istaknuo 5.d razred i razrednicu Đurđicu Mašić koja je jedan od inicijatora ovog natjecanja: „Evo nakon stvarno dugo vremena, ponovno u Našicama se održava ovakav oblik natjecanja. Svega ovoga ne bi sigurno niti bilo da tu nije „Prva dječja sportska akademija“ pod vodstvom Silvije Žitnjak i svih onih koji joj u tome pomažu. Isto tako zahvaljujem se i roditeljima koji su s povjerenjem prepustili svoju djecu da ih se izgradi u prave sportašice i sportaše što možemo vidjeti i ovdje danas. Osobno također čestitam i natjecateljicama što svojim primjerom pokazuju koliko sport znači u životu i koliko će njima sport biti temelj svega onoga što budu radili u budućem životu. Ovim akcijama „Sportom protiv nasilja“ i „Sportom do zdravlja“ stvarno pokušavamo na sve načine mlade uputiti na pravi put pa svima još jednom čestitam na upornosti i želji da naš grad učinimo boljim i ljepšim mjestom za život.”

gimnastika4 5 4a

Rezultati natjecanja u kategoriji od 1. do 4. razreda:

1.Marija Potolovec
2.Klara Formbaher
3. Elena Sertić

 

gimnastika4 5 5a

Rezultati natjecanja u kategoriji od 5. do 8. razreda:

1. Lucija Formbaher
2. Zita Njegovanović Ocelić
4. Ana Moguš

Pročitajte još