URT „Nexe Team“ Našice osvaja medalje

URT „Nexe Team“ Našice osvaja medalje

URT „Nexe Team“ Našice osvaja medalje

50-tak trkača, velikih i malih u subotu 24.08.2019. godine otrčalo je 5 kilometara za Socijalu samoposlugu udruge Dar dobrote u sklopu manifestacije “Mali grad velikog srca”. URT „Nexe Team“ Našice podržao je ovu utrku te su na „domaćem terenu“ na kojem odrađuju svoje treninge pokazali da trenutno nemaju konkurencije u Gradu.

Iako se glavnina „trkačkih snaga“ nalazila na godišnjim odmorima te je isti dan bila u večernjem terminu i utrka u Osijeku dio trkačke ekipe URT „Nexe Teama“ došao je u Našički park i podržao ovaj humanitarni projekt. U muškoj konkurenciji prvo mjesto uvjerljivo je osvojio Dragan Jović, dok je u ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila Jasna Plemeniti, a iza nje je u cilj utrčala Ana Tomaić – Bernat. U „maloj“ kategoriji Ema Devald osvojila je drugo mjesto dok je njen brat Niko Devald osvojio četvrto mjesto.

Istog dana u večernjem terminu održana je „Sunset run“ utrka u Osijeku zamišljena kao utrka koja spaja sva 3 osječka mosta uz prekrasan pogled na osječki suton. Ova utrka organizirana je u dvije discipline, 7. i 14. kilometara, a istu podržava i liječnička komora te naša olimpijka, maratonka i ultramaratonka Marija Vrajić Trošić. Utrka je humanitarnog karaktera, a donirana i prikupljena sredstva bit će uplaćena Udruzi za terapijsko, rekreacijsko i sportsko jahanje „MOGU“ iz Osijeka.

Naš ultramaratonac i trener škole trčanja URT „Nexe Team“ Našice Damir Mesec na ovoj utrci osvojio je drugo mjesto dok su istu uspješno završili Mario Pavičić, Ivana Devald, Žana Bilandžić, Zdenko Grahovac, Branka Grahovac, Monika Bizik i Dragan Jović .

Dana 25. 08 .2019. godine održan je treću godinu zaredom „Kuruzni labirint trail“, koji je omogućio je brojnim natjecateljima istraživanje divljine na lijevoj obali Drave i močvarnih područja prostrane Baranje, koji su, ovisno o fizičkoj kondiciji, mogli birati između staza dugih 6, 14 ili 23 kilometra. Tako je poznati kukuruzni labirint u blizini Tvrđavice poslužio samo kao lokacija za start, odnosno cilj ove kros utrke. URT „Nexe Team“ Našice i ovoj utrci imao je svoje predstavnike pa je sve bolja Ana Tomaić – Bernat na utrci od 23 km osvojila izvrsno drugo mjesto dok je veteran Duško Panjković – Dule u vrlo jakoj konkurenciji puno mlađih trkača osvojio četvrto mjesto.

Iz URT „Nexe Team” Našice poručuju da su izuzetno zadovoljni sa „Školom trčanja“ i polaznicima mlađih kategorija kojih je sada 20-tak te broj polaznika kontinuirano raste iz mjeseca u mjesec. Oni marljivo treniraju i po preporuci trenera Damira Meseca možemo vrlo brzo očekivati da će započeti sa trkačkim natjecanjem sa drugim vršnjacima gdje se očekuju dobri rezultati. Odaziv mladeži u „Školu trčanja“ dokaz je da trčanje u Našicama ima budućnost.

Pročitajte još