Prevaren kod prodaje putem interneta

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske početkom mjeseca prosinca, 22-godišnji hrvatski državljanin stupio je u kontakt s nepoznatom osobom putem interneta te je dogovorio prodaju slušalica. U svrhu naplate, 22-godišnjak je na link koji mu je poslala nepoznata osoba upisao svoje podatke bankovne kartice, a nakon čega mu je novac ukraden s tekućeg računa. Vlasniku je počinjena materijalna šteta 15 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće te nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Računalna prijevara

Početkom mjeseca prosinca, 33-godišnja hrvatska državljanka stupila je u kontakt s nepoznatom osobom putem interneta te je dogovorila prodaju klizaljki. U svrhu naplate, 33-godišnjakinja je na link koji joj je poslala nepoznata osoba upisala svoje podatke bankovne kartice nakon čega joj je s tekućeg računa ukradeno nekoliko stotina kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće te nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Pronalazak minsko – eksplozivnih sredstava

Jučer, 20. prosinca, oko 10 sati, na odlagalištu otpada u Osijeku, djelatnik tvrtke tijekom izvođenja radova pronašao je ručnu bombu M-75. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na siguran način izuzeo bombu.

Policija pronašla provalnika

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 18-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo Teška krađa. U vremenu od 11. studenog do 10. prosinca, u Kelešinki, 18-godišnjak je provalio u obiteljsku kuću iz koje nije ukrao ništa. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Prometne nesreće i alkoholizirani vozači

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 5 prometnih nesreća koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijek evidentirali smo tri prometne nesreće, a na području Đakova jednu prometnu nesreću .

Jučer, 20. prosinca, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentiran je jedan vozač osobnog automobila koji je upravljao pod utjecajem alkohola.

U 22 sata, u Tenji, zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 31-godišnji hrvatski državljanin te mu je alkotestiranjem evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,79 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još