Nastavak ciklusa edukacije u organizaciji udruge ColonOs pod nazivom „Prehrana bolesnika s upalnim bolestima crijeva“

predavanje1
predavanje1
Udruga Colonos održala je predavanje „Prehrana bolesnika s upalnim bolestima crijeva“ u Našicama. Tako je nastavljen ciklus edukacije oboljelih od upalnih bolesti crijeva. U ponedjeljak, 26. listopada 2015. godine, u Hotelu „Park“ Našice na predavanju se okupilo oko šezdesetak ljudi. Uz oboljele, članove njihovih obitelji i zainteresiranih građana, na predavanju su bili prisutni i odjelni liječnici kirurgije, ginekologije, internog odjela, te medicinske sestre Opće bolnice Našice.

Predavanje je održala Andreja Oršulić, dr.med.,specijalist internist Zavoda za gastroenterologiju KBC Osijek.

predavanje2

Udruga ColonOs osnovana je s ciljem podizanja kvalitete života oboljelih osoba oboljelih od Crohnove bolesti i Ulceroznog kolitisa, te drugih upalnih bolesti crijeva.

U Republici Hrvatskoj od upalnih bolesti crijeva boluje oko 4 500 bolesnika. Oboljeli od upalnih bolesti crijeva pripadaju mladoj i radno sposobnoj populaciji, najčešće između 18 i 25 godina. Crohnova bolest i ulcerozni kolitis su neizlječive kronične upalne bolesti crijeva, koje dovode do smanjenja radne sposobnosti, invaliditeta, smanjenja kvalitete života, a pojedine komplikacije i do smrtnog ishoda.

Ovim ciklusom edukacije želimo pomoći oboljelima, kako bi im omogućili kvalitetniji život, a javnost upoznati s ovim bolestima i svakodnevnim problemima s kojma se oboljeli susreću.

Predsjednica Udruge

Ozana Vignjević,prof.

 

Pročitajte još