„Zadnji prvoga“- novi izlet našičkih planinara

plan1
plan1
“Zadnji prvoga” je već tradicionalna manifestacija naših prijatelja HPD-a “Sunovrat” Đurđenovac. U malenom selu Gazije koje je planina Krndija učinila oazom istinskog odmora, tišine prirode koja budi sva osjetila i planinarskim izletištem slile su rijeke veselih planinara iz cijele Slavonije. Članovi PD “Krndija” Našice rado posjećuju ovo mjesto kao polazište za uzbudljive planinarske staze ovog dijela Krndije. Okupilo nas se čak 24- ero uz mnoštvo mladih. Naše Društvo bilo je jedno od najbrojnijih i opet jedno od najmlađih.
plan2
Jutarnja studen u maglovitom jutru liječila se toplim čajem i razgovorom prijatelja kao da su postali velika obitelj. Predivna je to slika ljudi koji se prepuštaju prirodi kao najboljem vodiču. Ubrzo smo krenuli na staze ugrijani suncem koje je najavilo prekrasan dan. Podijeljeni u tri staze, većina nas se opredijelila za staze preko Dobre vode, dijela SPP-a do Petrovog vrha i nazad preko staze “Dida Račkog” do “Tivanova”.
plan3
U višim dijelova Krndije snijeg nas je podsjetio da je još uvijek zima, iako smo vrlo brzo sa sebe skidali višak odjeće zbog sunca koje je obasjalo gola brda oštećena sječom. Strmi uspon išao je do Petrovog vrha, najvišeg mjesta Osječko- baranjske županije s kojeg je pogled ipak sezao prema ljepotama slavonskog gorja jer vegetacija još uvijek nema unatoč proljetnicama koje sramežljivo proviruju ispod zlatnožutog lišća. S druge strane staze potpuno druga slika. Zimzeleno drveće, bistri potoci koji razigrano žubore stvarajući idiličnu sliku neodoljive prirode koja nam se duboko urezala u dušu i osvojila nam srca. Po povratku, zahvalili smo se planini što nas je opet domaćinski ugostila i pružila nam neodoljive kutke netaknute prirode i svoje intime Još jedan odličan izlet, predivno društvo i bajkovita priroda su ono što nas ponovno vraćaju tamo gdje se osjećamo bolje, ugodnije i slobodnije. Nastavljamo dalje. Priključite nam se. Umor prolazi, a zadovoljstvo ostaje!

Hrvoje Tržić,

predsjednik PD „Krndija“ Našice

 

bricks2016

Pročitajte još