Martin – Usred sela vozilom naletio na srnu

srna3a

srna3a

Danas je oko 18 sati u mjestu Martin ispred kućnog broja 35 došlo do prometne nesreće u kojoj je vozilo marke Renault Clio našičkih registarskih oznaka naletjelo na srnu koja je iskočila na glavnu prometnicu kroz selo. Iako vozilo prema neslužbenim podacima nije brzo vozilo, od siline udarca srna je dobačena u obližnji kanal gdje je uginula, a na autu su nastala oštećenja.

 

Kako smo saznali od susjeda koji su bili u blizini kada se prometna dogodila, ovo je već druga ovakva prometna u manje od 24 sata na skoro istom mjestu. Isto tako napomenuli su kako su sa srnama, kojih je uočeno nekoliko na ovom području, imali velikih problema jer su im uništeni usjevi i velike su štete na uzgoju jagoda koje uzgajaju u svojim dvorištima. Prema njihovim riječima, pokušali su stupiti u kontakt s nadležnima oko ovog problema, ali kako su napomenuli, konkretnog odgovora nije bilo.

 

Nadamo se kako se ovakav scenarij neće ponavljati, jer iako je u ova dva slučaja za posljedicu bilo samo stradavanje srne i materijalna šteta, ne možemo ne prisjetiti se nekoliko slučajeva iskakanja srna između Seone i Motičine kada je uz materijalnu štetu bilo i prometnih nesreća s poginulim osobama.

srna1a

 

Pročitajte još