Županija dodijelila još milijun kuna potpora ruralnom području

Županija dodijelila još milijun kuna potpora ruralnom području

Potpisivanjem ugovora s predstavnicima pet jedinica lokalne samouprave o sufinanciranju projektne dokumentacije za provedbu Mjere 7. Podmjere 7.2. i 7.4. iz Programa ruralnog razvoja RH iz proračuna Osječko -b aranjske županije odobrene su potpore u ukupnom iznosu od 467.000,00 kuna. Istovremeno su potpisani i ugovori kojima Županija odobrava 500.000,00 kuna za sufinanciranje aktivnosti četiri lokalne akcijske grupe u Mjeri M19 Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

“Odobrene potpore još su jedna potvrda strateškog pristupa i ulaganja Osječko – baranjske županije na čelu sa županom Ivanom Anušićem u razvoj ruralnog područja. Danas je riječ o potporama za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za provedbu Mjere 07. Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, za što je u županijskom proračunu ove godine osigurano 1.500.000,00 kuna, s time da maksimalni iznos potpore po korisniku iznosi 250.000,00 kuna odnosno do 50 % po pojedinom projektu. Isto tako Županija prepoznaje važnost LAG-ova koji djeluju u našoj županiji (Baranja, Karašica, Strossmayer i Vuka – Dunav) te smo u 2018. godini u Proračunu osigurali 500.000,00 kuna za privremeno sufinanciranje aktivnosti unutar Mjere M19 Leader” – rekao je zamjenik župana Goran Ivanović prilikom potpisivanja ugovora.

Potpore za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije odobrene su za Grad Donji Miholjac za izgradnju parkirališta na groblju u Golincima, Podgajcima Podravskim i Rakitovici, zatim Gradu Našice za izgradnju Područnog dječjeg vrtića u naselju Jelisavac, Gradu Valpovo za rekonstrukciju i dogradnju dječjeg vrtića u Ladimirevcima, Općini Antunovac za izgradnju Sportsko-rekreacijskog centra i rekonstrukciju Ulice kralja Zvonimira u Antunovcu te Općini Gorjani za izgradnju dječjeg vrtića u Gorjanima. Inače, po ovom natječaju u 2018. godini Osječko – baranjska županija je ukupno raspodijelila 1.176.156,00 kuna.

Pročitajte još