URT „Nexe Team” podržao humanitarnu utrku „Josipu za rođendan, Janu za život”

Atletski klub Plitvice ove godine organizirao je jednu posebno srcu blisku utrku, onu posvećenu prvom poginulom redarstveniku Josipu Joviću, koji je život položio za Domovinu, jedinu i svetu Hrvatsku, u 22 godini svog života i to upravo na Plitvicama. Utrku koja započinje 18.11., također značajnog datuma, a završava 21.11. u Aržanu, u rodnom mjestu Josipa Jovića, na njegov rođendan uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća na njegovom posljednjem počivalištu. Posebnost ovog ultramaratona je da sudionici trče i za život malog Jana Rukavine!

Tri tjedna nakon rođenja, sudbina malog Jana Rukavine krenula je strašnim putem. Infekcija mozga izazvana teškim meningitisom streptokoka B stavlja ga pred dugotrajnu i neizvjesnu borbu za život. Jan je morao podnijeti tri teška tjedna u induciranoj komi, suočavajući se s brojnim komplikacijama, uključujući epilepsiju, anemiju, arterijsku hipotenziju i zatajenje disanja. Od svoja prva tri mjeseca života, gotovo dvije i pol su proveli u bolnici, u neprestanoj borbi za opstanak.

Nexe Team simbolično otkupio 132. kilometar

U cilju prikupljanja pomoći malom Janu, utrka je osmišljena da institucije, udruge, klubovi i pojedinci mogu novčano otkupiti ponuđene kilometre u dužini cijele dionice od 243 km, a URT „Nexe Team“ Našice spremno se odazvao pozivu sportskih prijatelja iz AK „Plitvice” koji u ovom trenutku trče prema Aržanu te otkupio i simbolično postao „vlasnik“ 132. kilometra u spomen na našičku 132. brigadu Hrvatske vojske.

Osim što je i sam organizator memorijalnih i humanitarnih utrka, našička Udruga rekreativnog trčanja uvijek se spremno odazvao pozivima drugih klubova i udruga u cilju pomoći obiteljima u potrebi, a informacije o utrci i načinu kako se može uključiti i pomoći u ovoj humanitarnu akciju može se pronaći na službenim stranicama Atletskog kluba „Plitvice“ na sljedećoj poveznici: https://www.akplitvice.hr/utrke/ultramaraton-josip-jovic/josipu-za-rodjendan-a-janu-za-zivot/

Foto: AK PLITVICE

Pročitajte još