Otvorena izložba fotografija „Ljepote moga grada“

slika1

slika1

U hotelu Park Panolija u likovnom salonu, a povodom Dana grada Našica, u organizaciji Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice i Grada Našica danas je upriličeno otvorenje izložbe fotografija „Ljepote moga grada“.

Na izložbu se ovoga puta  prijavilo 10 fotografa sa po tri slike, a prema komisiji koju su činili ravnateljica knjižnice Silvija Šokić, djelatnica Marija Buha te poznati našički fotograf Dragoljub Siljanovski i predsjednik upravnog vijeća knjižnice Ivan Keglević vrlo bogatu nagradu i priznanje ovoga puta je osvojio Aleksandar Perak sa slikom „Jedan dan u Našicama.“ Drugo mjesto prema mišljenju komisije osvojio je Kristijan Katarinček dok je treću nagradu odnio Siniša Zupčić.

slika3

Uz stvarno veliko zanimanje sugrađana koje je ova izložba pobudila, na njoj je uz djelatnice knjižnice bio prisutan i gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar koji je izložbu ujedno i otvorio. Isto tako gradonačelnik Žagar se zahvalio svima na sudjelovanju te je najboljim autorima fotografija uručio i lijepe nagrade za prva tri mjesta kao i priznanja svima ostalima koji su sudjelovali.

Također se u par riječi svima prisutnima obratila i nova ravnateljica Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice Silvija Šokić, koja je među ostalim naglasila kako je ovo sada postala lijepa tradicija u gradu prije proslave Dana grada Našica.

slika4

Ivan Keglević, predsjednik upravnog vijeća knjižnice, a ujedno i član komisije je također zahvalio svima na sudjelovanju te je naglasio kako su stvarno ovoga puta sve fotografije bile jako dobre, zanimljivih ekspozicija i kadrova, ali da je u odabiru najboljih fotografija presudila što manja obrada. Isto tako gospodin Keglević je nadodao kako su samo male razlike u prva tri mjesta i nijanse su presudile tko će biti prvi, drugi ili treći.

Za kraj nekoliko riječi o svemu rekao je i sam pobjednik ovog natječaja Aleksandar Perak.

slika2

„Ovo prvo mjesto me ugodno iznenadilo i stvarno sam sretan što sam uspio komisiji, a vjerujem i ostalima koji su sliku vidjeli podariti Našica iz jednog posebnog kuta. Kako je se na natječaj prijavilo čak deset fotografa nisam ni sanjao da ću upravo ja osvojiti prvo mjesto, tako da mi ova nagrada stvarno puno znači. Ovom prilikom bih se želio zahvaliti komisiji, Hrvatskoj narodnoj knjižnici i čitaonici Našice, gradonačelniku Krešimiru Žagaru kao i svima onima koji su pomogli da dođem u Našice i da mi se već u ovom kratkom roku što živim tu toliko svide.“ – rekao je Aleksandar Perak, pobjednik  izložbe fotografija „Ljepote moga grada“.

Za sami kraj moramo napomenuti kako su svi prisutni na kraju mogli uživati u stvarno interesantno dekoriranoj i slasnoj voćnoj torti.

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2016/6mjesec/9/v3{/gallery}

bricks2016

Pročitajte još