Državna geodetska uprava pustila je u probni rad mobilnu aplikaciju GeoHrvatska

Mobilna aplikacija na jednostavan i intuitivan način omogućava korisniku da uz pomoć željene lokacije i korištenjem službenih prostornih podataka Republike Hrvatske koje stvaraju subjekti Nacionalne infrastrukture prostornih podataka, istraži prostor koji ga okružuje i isplanira slobodno vrijeme. Korisnik može pretražiti lokacije za rekreaciju i izlete te saznati korisne informacije o zemljištu ili mjestu za život. Rezultati pretrage prikazuju se i na karti. Naglasak je na pregledu podataka u okruženju lokacije korisnika prilikom pristupa s mobilnih uređaja, ali je isto tako moguće odabrati drugu lokaciju po adresi, geografskom imenu ili katastarskoj čestici.


Mobilna aplikacija razvijena je u Flutter tehnologiji

Razvoj mobilne aplikacije je nastavak projekta uspostave web preglednika GeoHrvatska koji je pušten u probni rad u studenom 2019. godine. GeoHrvatska, kako web preglednik tako i mobilna aplikacija, predstavljaju uspjeh i dostignuće razvoja Nacionalne infrastrukture prostornih podataka te izvrsnu suradnju tijela javne vlasti koja vode i održavaju službene prostorne podatke Republike Hrvatske.

Mobilna aplikacija razvijena je u modernoj Flutter tehnologiji razvijenoj od strane Google-a, za razvoj mobilnih aplikacija za Android i iOS uređaje. Isto kao i web preglednik GeoHrvatska, mobilna aplikacija dohvaća podatke s mrežnih usluga subjekata NIPP-a te su sve korištene tehnologije otvorenog koda – open-source. Aplikacija je od ponedjeljka dostupna javno za sve korisnike Android i iOS uređaja na Google Play Store-u i Apple Store-u.

Stric pivo

Pročitajte još