Uplatila akontaciju, a dobila samo dio naručenog namještaja

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske prošle godine na području Đakova 51-godišnjakinja je dogovorila izradu i ugradnju namještaja s 59-godišnjakom. Po dogovorenom poslu ona mu je uplatila akontaciju od 18.000,00 kuna, dok je ostatak ugovorene cijene trebala uplatiti po završetku posla, a najkasnije do kraja veljače ove godine. Kako joj je do sada 59-godišnjak isporučio samo dio namještaja u iznosu oko 3.000,00 kuna te joj se više ni ne javlja na pozive niti joj je vratio novac shvatila je da je prevarena. Protiv prevaranta policijski službenici podnose posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.


Požar na radnom stroju

Između Kešinaca i Vrbice u polju „Moknice“ jučer oko podne 21-godišnjak je traktorom i radnim strojem vršio baliranje slame. Tijekom baliranja došlo je do zapaljenja radnog stroja koji je u potpunosti izgorio, zajedno s 250 kvadratnih metara strništa. Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kešinci. Očevid je obavio inspektor zaštite od požara u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Đakovo. Utvrđeno je da je do požara došlo zbog tehničke neispravnosti električnih instalacija. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta oko 80.000,00 kuna. Policijski službenici podnose izvješće o događaju.

Pronađen kradljivac novčanika

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s Ispostavom Čepin utvrđena je osnovana sumnja da je 58-godišnjak počinio kazneno djelo „Krađa“. Naime, 58-godišnjak je krajem travnja na području tržnice u Osijeku ukrao novčanik s osobnim dokumentima u vlasništvu 79-godišnjakinje čime ju je oštetio za više od 2.000,00 kuna. Protiv kradljivca slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Otkriveni drski kradljivci

Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. policijske postaje Osijek utvrđena je osnovana sumnja da su 50-godišnjakinja i 49-godišnjak počinili kazneno djelo „Krađa“. Kradljivci su početkom lipnja u popodnevnim satima u Osijeku skupljali staro željezo te dogovorili s 66-godišnjakinjom odvoz njenih starih električnih uređaja iz obiteljske kuće. Dvojac je iskoristio nepažnju vlasnice i bez njenog odobrenja su u kombi spremili i plinske peći, bakrene cijevi i slavinu za vodu za što soj obećali donijeti novac. Nakon što su otišli vlasnica je utvrdila da su joj još ukrali i 500,00 kuna čime su ju oštetili za ukupno oko 3.500,00 kuna. Protiv počinitelja slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku. O događaju smo već pisali ovdje.

Ukrao mobitel

Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Beli Manastir utvrđena je osnovana sumnja da je 15-godišnjak počinio kazneno djelo „Krađa“. Maloljetnik je u nedjelju u večernjim satima iskoristio nepažnju 17-godišnjaka i iz ruksaka mu ukrao mobitel i USB kabl za punjač čime ga je oštetio za oko 1.500,00 kuna. Protiv počinitelja slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Osijeku.

Tijekom protekla 24 sata policija evidentira tri prometne nesreće

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće u kojima je u jednoj nesreće jedna osoba zadobila lake tjelesne ozlijede, dok je u dvije nesreće nastala materijalna šteta. Po jedna prometna nesreća se dogodila na području Osijeka, Belog Manastira i Belišća.

Alkoholni recidivist na biciklu

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentiran je jedan vozač osobnog automobila i biciklist koji su upravljali pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola evidentirana je oko 9,15 sati u Belišću gdje su policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili 44-godišnjeg biciklista iz Bistrinaca. Evidentirana mu je koncentracija od 2,17 promila alkohola u krvi. Utvrđeno je da je biciklist unazad tri godine devet puta zatečen u prometu da upravlja biciklom pod utjecajem alkohola.

Stric pivo

Pročitajte još