Pripreme učenika glazbene škole za natjecanje “Glazbena čipka“

Učenici Osnovne glazbene škole Kontesa Dora ovih se dana intenzivno pripremaju za međunarodno online natjecanje u Sloveniji pod nazivom” Glazbena čipka iz Idrije”. Ovo međunarodno natjecanje organizira Kulturno umjetničko društvo Glazbene Muse iz Idrije u Sloveniji.  Učenica 4. razreda Nuo Cheng se natječe u 2. kategoriji discipline klavir solo, a njezina je profesorica Darija Vlajnić. Učenik 2. razreda Fran Zavada sudjeluje u disciplini klavir solo, a kao mladi klavirist (rođen 2012. godine) u pretkategoriji. Njegova profesorica je Sanja Vazdar.

Natjecanju se odazvao i TRIO glazbene škole koji se natječe u disciplini komorne skupine-4. kategorija: Lana Prišć – bisernica (5. razred), Filip Jurić – brač (4. razred) i Lejla Ćatić – klavir (3. razred) koji je pripremila profesorica Sanja Vazdar. Tamburaši su u klasi profesora Deana i Daniela Koprija. Učenici harmonike Matej Buljan (2. razred) i Gabriel Bračko (6. razred) sudjelovat će na online natjecanju mladih harmonikaša.

Ovih su se dana učenici Matej i Gabriel intenzivno pripremali i snimili video uradak pod vodstvom svog profesora harmonike Novice Todića. Zbog pandemije koronavirusa, natjecanje će se održati online 27. i 28. veljače 2021. u disciplinama: klavir solo, klavirski duo, gitara, flauta, harmonika, violina, viola, violončelo i komorni sastavi.

Foto: ustupljene fotografije

Pročitajte još