Ukrao teretni automobil

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske nepoznati počinitelj je 2. travnja kod skretanja za mjesto Tiborijanci ukrao teretni automobil koji je bio parkiran na autobusnom stajalištu. Pravnoj osobi iz Harkanovaca nastala je materijalna šteta od 18.000 eura. Policija traga za počiniteljem.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće gdje su u jednoj prometnoj nesreći tri osobe zadobila lake tjelesne ozljede dok je u ostale dvije prometne nesreće nastala materijalna šteta. Dvije prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek te jedna na području Belog Manastira.

U nadzoru prometa zatečen 31 alkoholizirani vozač

Na području PU osječko – baranjske od 31. ožujka do 2. travnja u nadzoru prometa evidentiran je 31 vozač (23 vozača osobnog automobila i 8 vozača bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 2,31 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 1. travnja u 23,17 sati u Valpovu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 65-godišnjak iz Šaga. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 2,31 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Osim alkohola evidentirano još 254 prekršaja

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirana su još 254 prekršaja od kojih 136 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 26 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 11 mobitela, 2 upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 4 upravljanja neregistriranim vozilom i 75 ostalih prekršaja.

Uslijed neprilagođene brzine sletio s kolnika

U petak 31. ožujka u 2 sata u Zadarskoj ulici u Osijeku dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Tridesetsedmogodišnjak iz Osijeka upravljao je osobnim automobilom te uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika i udario u parkirano vozilo. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,78 primila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjenje prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2. 910 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Upravljao biciklom s 2,21 promila

U Belom Manastiru jučer je u 22,26 sati došlo je do prometne nesreće s materijalnom štetom. Četrdesetogodišnjak iz Belog Manastira, koji je upravljao biciklom po nogostupu, u jednom je trenutku pao s njega. Obavljenim alkotesiranjem utvrđena je prisutnost od 2,21 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 380 eura.

Pročitajte još