Podjelom karanfila obilježili Međunarodni dan žena

Gradska organizacija SDP-a Našice jučer je tradicionalno obilježila Međunarodni dan žena. Uz čestitke za njihov dan, SDP-ovci su sugrađankama dijelili karanfile.

Predsjednik našičkog SDP-a Samir Haj Barakat istaknuo je kako na ovaj način simbolično izražavaju potporu daljnjoj ravnopravnosti žena. “Na Međunarodni dan žena slavi se ekonomska, socijalna i politička ravnopravnost žena. Uoči ovogodišnjeg Dana žena, ženama je poželio izjednačavanje u potpunosti u stvarnom životu, a ne samo na papiru.” izjavio je, između ostalog, Samir Haj Bartakat.

Podsjetio je kako SDP u Hrvatskoj uistinu zagovora prava žena jer je prva stranka koja je imala obveznu kvotu od 50 posto žena, zastupljenih na svim listama od lokalnih pa do parlamentarnih izbora i time su jako ponosni.

Predsjednica Foruma žena SDP-a Našice Vanja Horvat rekla je kako je ovo treća godina da našički SDP organizira obilježavanje, a inicijativu su pokrenule kolege iz stranke na čijoj je potpori zahvalila.

Također, danas su u Đurđenovcu koordinator sektora SDP Našice Hrvoje Ostrički te član stranke Tihomir Šramek nastavili s obilježavanjem Međunarodnog dana žena.

Pročitajte još