Ukrao rakijske kotlove

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u vremenu od 17. do 20. rujna, u Satnici Đakovačkoj, nepoznati počinitelj je iz dvorišta obiteljske kuće ukrao kotlove za pečenje rakije. Vlasniku, 58-godišnjem hrvatskom državljaninu, počinjena je materijalna šteta više tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Prijevara putem oglasa

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 31-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo Prijevara. Početkom kolovoza ove godine, 38-godišnji hrvatski državljanin je putem Internet oglasnika dogovorio kupnju vrtne garniture od 31-godišnjaka. Odmah nakon dogovora, 38-godišnjak je uplatio predujam, dok mu prodavatelj nije isporučio vrtnu garnituru, niti je vratio uplaćeni predujam. Prevarenom kupcu je počinjena materijalna šteta od 1500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su 4 prometne nesreće na području Osijeka koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Jučer, 21. rujna, na području Policijske uprave osječko – baranjske u nadzoru prometa evidentiran je 1 vozač osobnog automobila koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola.

Policajci su u 22,10 sati, u Osijeku, zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 61-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,25 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Sutra, 23. rujna, policija će provoditi pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila.

Pročitajte još