Pet ekipa iz našičke srednje škole sudjelovalo u Atom ligi

ATOM liga ekipno je natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola u znanju matematike, fizike i kemije. Ona je nastala sa željom popularizacije prirodoslovlja i matematike, veće motivacije učenika i njihovih mentora u radu te poticanja zajedništva i timskog rada.

Organizator je natjecanja MAT, obrt za poduku. Ekipa se sastoji od tri člana iste generacije iz iste škole. Tijekom školske godine provela su se dva kola: 10. 11. 2021. (održano online) i proljetno 31. 3. 2022. Trajanje je natjecanja 75 minuta i u tom vremenu tročlana ekipa treba riješiti po 9 zadataka iz fizike, kemije i matematike i 1 zadatak koji obuhvaća gradivo matematike, fizike i kemije, navode iz škole.

Najuspješnija našička ekipa bila je ekipa broj 1. iz 4. PMG

Na ovom natjecanju učenici SŠIK Našice sudjelovali su po drugi puta, pod mentorstvom nastavnice Renate Pintar i nastavnika Gorana Hajnala. Ove godine našičku srednju školu predstavljalo je pet ekipa od ukupno 377 koliko je sudjelovalo u natjecanju.

U konkurenciji prvih razreda sudjelovali su učenici iz 1. PMG: Gabrijela Sarajlić, Petra Tabak i Luka Štefiček. Druge razrede predstavljali su učenici iz 2. a OG: Matea Valentin, Marija Jozičić i Josip Zebić, a treće učenici iz 3. b OG: Ana Krumerac, Uma Orešković i Josip Olij. Četvrte razrede predstavljale su dvije ekipe učenika iz 4. PMG, ekipa pod brojem 1- Petra Dundović, Ivan Vrekalović i Dorian Štrbo i ekipa pod brojem 2 – Ivana Kerovec, Valentina Bogati i Matko Mikičić.

Sve našičke ekipe su ostvarile solidan rezultat, a najuspješnija među njima je bila ekipa broj 1. iz 4. PMG koji su osvojili 10. mjesto u ukupnom poretku četvrtih razreda. Ovim putem čestitamo učenicima na dobrom rezultatu i uloženom trudu u pripremi za natjecanje.

Pročitajte još