U Općoj bolnici Našice je uz, odnedavno dostupnu palijativnu skrb, otvorena i posudionica ortopedskih pomagala

bolnica1
bolnica1

Palijativna skrb je zdravstvena skrb za najteže bolesnike u zadnjoj fazi bolesti, u kojoj više ne postoji mogućnost daljnje dijagnostike i liječenja. U našičkoj bolnici se palijativa nalazi trenutno u sklopu Internog odjela te se bolesnici zaprimaju na osnovu procjene posebnog povjerenstva te u dogovoru sa obiteljskim liječnikom. Kapacitet je deset bolničkih kreveta, a zapravo je to i broj koji je predviđen za bolničku mrežu posteljnih kapaciteta za cijelu Osječko- baranjsku županiju prema HZZO-u te smo i po tom pitanju jedinstveni u našoj županiji. U sklopu palijative,djeluje i knjižni kutak koji je otvoren u suradnji sa gradskom knjižnicom i čitaonicom. S obzirom na potrebe i drugih korisnika, koji ne mogu biti hospitalizirani i potrebiti su za pojedina pomagala, Opća bolnica Našice donijela je odluku da i službeno otvori posudionicu pomagala i na taj način olakša probleme i tegobe i onima koji ne mogu ili ne žele biti hospitalizirani iz bilo kojih razloga.

bolnica nasice

Iskazujemo zahvalu svima koji su do sada donirali našu bolnicu svim pomagalima i nadamo se da će se te donacije nastaviti ,kako bi mi i dalje pomagali svima onima kojima je to potrebito!

Pomagala koja će biti dostupna u posudionici su: kreveti bolesnički, invalidska kolica, hodalica na kotače, hodalica bez kotača, štake podpazušne, štake podlaktične i štapovi.
Više informacija možete dobiti na mail [email protected] ili na telefonski broj031 488- 930. Odgovorna osoba je Zvjezdana Gvozdanović,pomoćnica za sestrinstvo.

Ravnatelj OB Našice , Hrvoje Šimić,dr.med.

bricks2016

Pročitajte još