Nagrađeni učenici OŠ kralja Tomislava Našice i PŠ Markovac Našički povodom likovnog natječaja na temu Međunarodni dan materinskog jezika

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEUčenici OŠ kralja Tomislava Našice i PŠ Markovac Našički sudjelovali su na ovom natječaju svojim kreativnim radovima, koje je raspisao Slovački centar za kulturu u Našicama za sve učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj koji uče slovački jezik i kulturu. Na poticaj učiteljice Ane Marošević svi su se motivirali i trudili koliko su znali i umjeli te svoje originalne ideje kreirali u likovne radove u kojima su oblikovali crteže s prigodnim slovačkim riječima.

Nagrade su stigle u školu učenicima:

Zoja Ličinić, učenica 3. razreda iz PŠ Markovac – 1. mjesto u kategoriji nižih trećih razreda,

Leon Dragić, učenik 2.b razreda – 1. mjesto u kategoriji nižih drugih razreda,

Marija Glavati, učenica 1. razreda iz PŠ Markovac – 2. mjesto u kategoriji drugih nižih razreda,

Eleonora Krištofik, učenica 2. razreda iz PŠ Markovac – 2. mjesto u kategoriji drugih nižih razreda,

Mark Vida, učenik 4. razreda iz PŠ Markovac – 3. mjesto u kategoriji četvrtih nižih razreda,

Paula Komjetan, učenica 6.a razreda – 3. mjesto u kategoriji viših razreda,

Ivana Ivančić, učenica 6.a razreda – 4. mjesto u kategoriji viših razreda,

Grupni rad 5.a i 5.b razreda – 4. mjesto u kategoriji grupnih radova.

Dobitnici nagrada dobili su diplome s prigodnim poklon knjigama i školskim priborom, a svi ostali sudionici zahvalnice, koje su im uručili članovi stručne komisije iz SKC-a u njihovim školama, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Nakon zahvale ravnateljici centra Sandri Kralj Vukšić, Marku Kurteku i Antoneli Topolovec na posjetu, djeca su se, uz zajedničko fotografiranje na kraju, veselo zasladila slatkišima i bombonima. Sve radove možete pogledati na izložbi u prostorijama SKC na adresi Braće Radića 68, Našice u terminu od 1.4.2021. do 10.6.2021., koja je otvorena radnim danom od 8.00 do 16.00 sati.

Foto: Marko Kurtek i Ana Marošević

Pročitajte još

Učitavanje...