Policija razotkrila počinitelje teške krađe

Policija razotkrila počinitelje teške krađe


Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 37-godišnji i 25-godišnji hrvatski državljanin počinili kazneno djelo teške krađe. Navedeni su u ranojutarnjim satima 1. siječnja provalili u trgovinu mješovitom robom u Našicama i iz blagajne ukrali nekoliko stotina kuna te veću količinu različitih cigareta čime je oštetio vlasnika trgovine u iznosu od više tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu dostavljeno je posebno izvješće.

 

Požar na otvorenom području

Oko 16 sati 24. ožujka na poljoprivrednoj površini uz put u blizini mjesta Josipovca, 56-godišnja hrvatska državljanka palila je biljni otpad koji je potom ostavila bez nadzora uslijed čega se vatra proširila na suhu travu i nisko raslinje te na borove u vlasništvu 62-godišnjeg hrvatskog državljanina. Tom prilikom izgorjelo je više od 1500 metara kvadratnih suhe trave i 50 borova. Požar su ugasili pripadnici JPVP grada Osijeka. Iznos materijalne štete utvrditi će se naknadno.

Protiv 56-godišnje hrvatske državljanke podnesen je optužni prijedlog.

Apeliramo na građane da, ukoliko spaljuju korov, šikare, suhe trave i drugi biljni otpad na poljoprivrednom zemljištu i zemljištu u neposrednoj blizini šume, poduzmu mjere i radnje kako ne bi došlo do požara.

Neke od zaštitnih mjera su:

  • odmaknuti tvari koje se spaljuju od vodova električne energije, javnih cesta, željezničkih pruga, industrijskih postrojenja, stambenih građevina i drugih objekata, na udaljenost izvan dosega vatre i dima;
  • načiniti pojas širine tri metra čist od suhe trave i drugih zapaljivih tvari oko mjesta predviđenog za spaljivanje;
  • osigurati nazočnost dovoljnog broja osoba sposobnih za gašenje požara, a ovisno o veličini površine koja se spaljuje i količini gorive tvari;
  • uz mjesto spaljivanja osigurati sredstva za gašenje požara poput lopata, rovica, čeličnih metli, vode i dr.;
  • spaljivanje provoditi isključivo za mirnog vremena, odnosno kada nema vjetra;
  • bitno je pregledati ostatke spaljivanja i u potpunosti ih ugasiti.

 

Teške krađe provaljivanjem

Između 24. i 25. ožujka nepoznati je počinitelj u Osijeku, na Sjenjaku, provalio u rashladnu vitrinu u vlasništvu tvrtke iz koje je ukrao više desetaka raznih napitaka čime je tvrtki pričinio materijalnu štetu od više stotina kuna.

Nepoznati je počinitelj između 24. i 25. ožujka provalio u trgovinu pekarskim proizvodima u Kneževim Vinogradima i iz blagajne ukrao više stotina kuna pologa i desetak šteka raznih cigareta. Materijalna šteta cijeni se na više tisuća kuna.

Za nepoznatim počiniteljima se traga.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. Sve prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Tri prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka, dvije na području Našica i po jedna na području Đakova i Belišća.

Stric pivo

Pročitajte još