U Crvenom križu održana radionica Našice ”Uključivanje djece s poteškoćama u društvo”

Jučer je u prostorijama Crvenog križa Našice povodom Tjedna Crvenog križa održana edukativna radionica ”Uključivanje djece s teškoćama u društvo”, a radionicu je vodila mag. pedagogije Ivana Šteković.

Uz prisustvo predstavnika velikog broja udruga i institucija s našeg područja, sudionici radionice su upoznati s pojmovima, Tko su djeca s teškoćama?, Vrstama poteškoća, načelima odgoja i drugih. Kroz zajednički rad i razmjenu iskustava sudionika naglasak je stavljen na problematiku društva o stavovima i predrasudama o djeci s teškoćama, problemima s kojima se susreću djeca s teškoćama prilikom uključivanja u društvo, problemima s kojima se susreću roditelji djece s teškoćama prilikom uključivanja djece u društvo te na koji način bi udruge mogle u svoj rad uključivati djecu s teškoćama.

Cilj ovakvih radionica i uključivanje što većeg broja sudionika je stvaranje potencijalnog okruženja u kojem će djeca s teškoćama u razvoju i djeca bez teškoća zajedno boraviti, učiti te stjecati nove vještine i sposobnosti, odnosno podrazumijeva prihvaćanje i poštivanje različitosti te razvoj individualnih potencijala svakog djeteta.

Pročitajte još