Održana svečana dodjela sportskih priznanja Grada Našica

Održana svečana dodjela sportskih priznanja

Održana svečana dodjela sportskih priznanja

U Gradskoj vijećnici u Našicama Športska zajednica Grada Našica proglasila je najuspješnije sportaše za 2018. godinu.

Svečanu dodjelu otvorio je predsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola Antolović, a svečanom događaju prisustvovali su gradonačelnik grada Našica Josip Miletić, dogradonačelnik Hrvoje Šimić, Glavni tajnik športske zajednice OBŽ Dubravko Ižaković, potpredsjednik županijske skupštine OBŽ Ivica Čeme, vijećnik OBŽ Vanja Prošić, ravnateljica Dječjeg vrtića Zvončić Snježana Kanđera, predsjednik Mjesnog odbora Našice Josip Matek, predsjednik Savjeta mladih Grada Našica Goran Konjetić, predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Belišća Miklan Zamlakar te predsjednik Nogometnog središta Našice Ivica Valenčak.

Pogledajte video prilog sa same dodjele, kao i komentare nagrađenih te predstavnika Grada, Športske zajednice i klubova koji djeluju na području Grada Našica.

Od predstavnika športskih klubova ovom svečanom događaju prisustvovali su predsjednik RK Nexe Josip Ergović, predsjednica Taekwondo kluba Našice Ana Kalman, Predsjednica Karate kluba Nexe Kristina Minarik, predstavnik Šahovskog kluba Radnik Velimirovac Adam Tomaić, predsjednik ŽOK-a Našice Danko Justić, predsjednik KBK Impact Našice Stjepan Paska, predsjednik NK Našk Ivan Keglević.

Kao najuspješniji sportski kolektiv izabrana je ekipa Rukometnog kluba „NEXE” Našice, a nominirani su bili i MNK Našice, NK Vihor Jelisavac, Streljački klub Našice – kadetkinje, Šahovski klub Radnik Velimirovac – kadetkinje i Taekwondo klub Našice.

Najuspješniji športaš je Marin Šipić (RK NEXE) a nominirani su bili i Marijo Banović (MNK Našice) i Slaven Kubaša (NK Željezničar Markovac).

Najuspješnija športašica je Matea Begić (Taekwondo klub Našice) a nominirane su bile i Tina Gretić (Šahovski klub Radnik Velimirovac), Marina Tušek (Streljački klub Našice), Mirta Vučinić (ŽOK Našice) i Nika Vukomanović (Karate klub Nexe).

Najuspješniji trener je Hrvoje Horvat (RK NEXE) uz nominiranog Gorana Nogića iz NK Željezničar.

Najuspješniji športaš – s invaliditetom je Zvonko Gašparić (Športska udruga tjelesnih invalida).

Trofej „Pavo Jurina” za iznimno nadarene mlade sportaše dobili su Dorotea Horvat (Streljački klub Našice), Tena Ilona Jukić (Taekwondo klub Našice), Tomislav Kvastek (RK NEXE), Lucija Kuzminski (ŽOK Našice), Zvonimir Marić (KBK Impact Našice), Zvjezdana Saveljić (Karate klub Nexe), Matej Tomac (ŠK Radnik Velimirovac) i Mihael Tomić (MNK Našice, NK Našk).

Ovu dodjelu otvorio je te se i na kraju, pun zahvala i dobrih želja, okupljenima obratio predsjednik Športske zajednice Grada Našica.

„Čestitam svim sportašima i sportašicama na nagradama. I ističem da ćemo u sljedećoj godini imati slatkih problema u nagrađivanju najboljih u 2019. godine, jer je RK NEXE već sada na pragu četvrtfinala, uz to značajan je uspjeh streljačkog kluba, gdje su naše kadetkinje postale prve u županiji, a dobre rezultate obećavaju i šahisti ali i ostali sportovi. Nadamo se dodijeliti još više nagrada, uz želje za dobrim zdravljem, srećom i dobrim rezultatima.” – istaknuo je predsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola Antolović.

Njegovim željama pridružio se i gradonačelnik Našica Josip Miletić koji je čestitao i sportašima i sportskoj zajednici a posebice učitelju Mirku Kruljcu.

„Čestitam svim onim sportašima i sportskim djelatnicima, pogotovo onim ljudima koji u sportu rade amaterski, koji svoje slobodno vrijeme ulažu u djecu kako bi ona odrasla u vrijedne i marljive ljude. Ne smijemo svakako zaboraviti i vrhunske rezultate, prije svega naše perjanice RK Nexe koji su višegodišnji viceprvaci Hrvatske, jer ovaj klub puno radi a okuplja i veliki broj djece. Bitan je i povijesni uspjeh MNK Našice koji se plasirao u polufinale kupa Hrvatske i to je bio posebno lijep događaj održan upravo u našem gradu. Pohvalio bi i sve mlade sportaše i sportašice i sve one koji čine ovu bogatu sportsku obitelj našega grada.” – rekao je gradonačelnik Miletić te poželio puno zdravlja i uspjeha i podsjetio da će i on i Gradsko vijeće i Grad Našice i dalje podržavati njihov odličan uspjeh i rad.

Još jedno priznanje uručio je tajnik Sportske zajednice Osječko – baranjske županije Dubravko Ižaković za izniman doprinos u razvoju sporta na području Grada Našica ali i Osječko – baranjske županije. Priznanje je s pravom dobio Mirko Kruljac, učitelj OŠ Dore Pejačević u kojoj je predavao tjelesnu i zdravstvenu kulturu, no iskazao se kao sportaš u rukometu, nogometu, atletici i drugim sportovima. Sportsku karijeru započeo je 1966. godine treniranjem u rukometnom klubu Partizan Našice a trenersku karijeru nastavio je dugih 20 godina u istom klubu.

„Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo primiti ovu nagradu koju posvećujem svojoj Ruži. Moj rad u ovom gradu išao je kroz sportove košarka, rukomet, stolni tenis, streljaštvo, atletika, veliki tenis i mali nogomet. Posvetio sam se mladima i vodio ih na županijska, regionalna, i državna natjecanja. Od svojih učenika istaknuo bi njih nekolicinu, Josipa Miletića u šahu, Anu Tomaić i Gorana Tomaića u šahu, Jasnu i Vesnu Kovačević u stolnom tenisu i Ivana Benića, Josipa Valenčaka i Ivana Matokovića u tenisu i skijanju.” – istakao je nagrađeni Kruljac koji se zahvalio i svojim učiteljima, suigračima i novinarima koji su pratili njegov rad.

[aigpl-gallery id=”33849″]

Pročitajte još