Uhvaćeni provalnici

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske Završeno je kriminalističko istraživanje nad dvije osobe te se sumnja da su 21-godišnjak zajedno s maloljetnikom iz Belog Manastira počinili kazneno djelo „Teška krađa provaljivanjem“. U vremenu od 6. na 7. travnja, u Belom Manastiru počinitelji su provalili u skladište tvrtke iz koje su ukrali nekoliko komada bakrenih cijevi. Vlasniku tvrtke nastala je materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

U noći s 20. na 21. travnja, u Osijeku, na Vijencu Ivana Meštrovića 35-godišnji hrvatski državljanin, provalio je u ured Udruge iz Osijeka i ukrao nekoliko boca alkoholnog pića, uređaj za plastificiranje, glazbeni instrument, narodne nošnje i nekoliko tacni. Udruzi je nastala materijalna šteta od više tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Policija pronašla kradljivce bicikla

Završeno je kriminalističko istraživanje nad tri osobe te se sumnja da su 18-godišnji hrvatski državljanin, 15-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka i 20- godišnji hrvatski državljanin iz Zagreba počinili kazneno djelo „Krađa“. U noći s 21. na 22. travnja, u Vukovarskoj ulici, u Osijeku ispred ulaza u stambenu zgradu počinitelji su ukrali dva bicikla koja su se nalazila zaključana na rasvjetni stup. Vlasnicima nastala je materijalna šteta veća od pet tisuća kuna.

 

Dana 10. travnja, u Osijeku, na Sjenjaku, 20-godišnji počinitelj iz Zagreba ukrao je nezaključan bicikl koji se nalazilo u stubištu zgrade. Vlasniku je nastala materijalna šteta veća od tisuću kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena su posebna izvješća.

 

Građani poštivali mjere samoizolacije

Jučer, 22. travnja, Policijska uprava osječko – baranjska nije evidentirala kršenje mjera samoizolacije. Policija je tijekom protekla 24 sata na području Osječko – baranjske županije obavila 38 provjera pridržavanja mjera samoizolacije građana i utvrdila da nije bilo kršenje mjera. Svim građanima skrećemo pažnju na važnost pridržavanja mjera samoizolacije radi očuvanja vlastitog zdravlja i zdravlja cjelokupne zajednice. Osobe kojima je određena mjera samoizolacije, dužni su se ponašati sukladno uputama koje su dobili. Sve sumnje o kršenju mjera samoizolacije možete prijaviti pozivom na 192 ili putem aplikacije za e-dojave.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka i Đakova.

Pročitajte još