Rezultati i najava pojačanih mjera u prometu

U razdoblju od 19. do 21. studenog, na području Policijske uprave u prometu je zaustavljeno 20 vozača (15 osobnih automobila i 5 bicikala) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Osim alkohola, evidentirano je još 273 prekršaja od kojih 142 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, 26 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 23 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanje pod zabranom, 6 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 72 ostala prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je 20. studenog, u 21,30 sati, u Čepinu, kada su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili bicikl sa kojim je upravljao 55-godišnji hrvatski državljanin iz Čepina. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,08 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

U subotu, 20. studenog, u 01,10 sati, u Đakovu, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil s kojim je upravljao 24-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,91 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U subotu, 20. studenog, u 23,15 sati, u Đakovu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 23-godišnji hrvatski državljanin iz Starih Perkovaca je zbog nepropisnog kretanja vozilom sletio s kolnika i napustio mjesto događaja. Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,22 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 23300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 7 negativnih prekršajnih bodova.

Jučer, u 12,45 sati, u Osijeku, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil s kojim je upravljao 67-godišnji hrvatski državljanin iz Tenja. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,20 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativnih prekršajnih bodova.

Jučer, u 21,15 sati, u Bolmanu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Vozač osobnog automobila, 32-godišnji hrvatski državljanin, iz Bolmana za vrijeme upravljanja vozilom nije koristio sigurnosni pojas te je zbog neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika. Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,64 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 23500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Najava pojačanih mjera u prometu

Sutra, u vremenu od 12 do 17 sati, policijski službenici će na području Policijske uprave osječko – baranjske provoditi pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila.

Pročitajte još