Predavanje učiteljice Ane Marošević na državnom stručnom skupu

Učiteljica slovačkog jezika i kulture Ana Marošević iz Osnovne škole kralja Tomislava Našice sudjelovala je i održala predavanje na Državnom stručnom skupu za djelatnike odgojno-obrazovnih ustanova na jeziku i pismu nacionalnih manjina, koji je organizirala i koordinirala viša savjetnica za talijanski jezik Patrizia Pitacco iz Agencije za odgoj i obrazovanje.
Skup je održan putem Zoom aplikacije, a predavači su bili djelatnici škola u kojima se uči jedan od jezika nacionalnih manjina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEPredstavila nastavu slovačkog jezika i kulture

Kako navode iz škole, učiteljica mentorica Ana Marošević je svojim izlaganjem predstavila Radionice u nastavi slovačkog jezika i kulture vezane uz slovačke običaje. Govorila je o praktičnim radionicama provedenim na nastavi slovačkog jezika i u suradnji sa slovačkim društvima, koje su vezane uz slovačke narodne običaje, navodeći pritom ključna obilježja primjene kurikuluma Slovačkog jezika. Sudionike skupa upoznala je sa slovačkom tradicijom, s naglaskom na suvremenost kojom se proširuje učenikov leksik materinskog jezika, a svoje predavanje završila je s motom: Sačuvajmo vrednote naših predaka. Učiteljica Ana Marošević navela je kako je nastojala OŠ kralja Tomislava Našice i PŠ Markovac predstaviti cijeloj Hrvatskoj u dobrom svjetlu jer u njoj učenici stječu dobra i raznolika znanja za svoj budući život.

Sandra Kralj Vukšić predstavila slovačko školstvo u Hrvatskoj

U programu prvog dana skupa bila su predstavljena glavna obilježja obrazovanja na jeziku i pismu pojedinih nacionalnih manjina, a slovačko školstvo u Hrvatskoj predstavila je Sandra Kralj Vukšić, ravnateljica Slovačkog centra za kulturu Našice, čiji djelokrug rada obuhvaća i koordinaciju slovačkog školstva.

Pročitajte još

Učitavanje...