Poziv na predavanja “Architectue – a Journey Through Time and Space”

Pozivamo vas na predavanja koja će se održati u srijedu 29. ožujka 2023. u višenamjenskoj dvorani Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice. Predavanja su organizirana u sklopu Erasmus+ projekta „Architectue – a Journey Through Time and Space“ koji se provodi u suradnji srednjih škola iz Hrvatske, Poljske, Portugala, Španjolske, Italije i Rumunjske. Sva će se predavanja održati na engleskom jeziku.

Program:

11:30 Ivan Leš – Via ad Templum Salomonis; Knights Templar in Medieval Croatia
Ivan je nekadašnji učenik naše škole, dizajner i profesor engleskog jezika i povijesti. Svoju srednjoškolsku mladost proveo je svirajući gitaru i zapisujući riječi na papir što je rezultiralo s gotovo 200 pjesama, na desetke kratkih priča i knjigom „Sjena mjeseca“ koju je napisao sa 17 a objavio s 21 godinom. Nakon 11 godina profesionalnog rada u školi Ivan je napustio učionicu i počeo se profesionalno baviti dizajnom prema kojemu je tijekom života razvio veliku ljubav. Sebe smatra profesionalnim humanistom i milenialnim renesansnim čovjekom.

12:00 Darija Walter & Dora Kralik (Udruga PLANTAŽA) – Urban Culture as a Development Potential
Udruga PLANTAŽA iz Osijeka osnovana je 2014. godine od strane nekoliko entuzijasta s ciljem promoviranja kreativnosti, održivog načina života te društvenog poduzetništva. Cilj im je kroz provođenje raznih aktivnosti potaknuti zajednicu na sudjelovanje i to ponajviše mlade osobe kojima pružaju podršku pri razvijanju vlastitih ideja i projekata. Zajedničkim snagama utječu na pozitivne promjene u zajednici što postižu kroz brojne suradnje i projekte kako na lokalnoj tako i na međunarodnoj razini. Od samog osnivanja uspješno su ostvarili 50 projekata te više od 400 različitih aktivnosti.

12:30 Marina Mesar (OKO) – How Is Urban Magic Created?
Marina (OKO) je najpoznatija street art umjetnica u Hrvatskoj. Izlagala je diljem svijeta u galerijama i muzejima poput Victoria & Albert Museum u Londonu, te e-flux u New Yorku. Njezin mural dio je službene zbirke slika Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, a interaktivni video / zidni rad „Ne drži bijelog zeca” je dio njihove stalne zbirke. Rad “Equilibrium” je dio stalnog postava Glavne zgrade Centralne banke Europe u Frankfurtu. Rođena je u Hrvatskoj. Živi između Londona i Zagreba, a na ovom će nam predavanju pokloniti svoj uvid u čaroliju vlastitog stvaranja

Pročitajte još