Postupno paljenje svijeća znak približavanja Božića

svjece1
svjece1

Kao i protekle dvije,i treća adventska subota u okviru  manifestacije “Advent u franjevačkim Našicama” odvijala se na glavnom gradskom trgu  u Našicama.

U subotu 10.prosinca poslije večernje svete mise, pod pokroviteljstvom Udruge za kulturu življenja”DarNa” uz prigodni govor gvardijana fra Zorana Bibića i glazbenu potporu zbora HKD ”Lisinski” Našice započeo je program paljenja treće adventske svijeće ”radosti i veselja” koju je zapalila Branka Zlosa iz Udruge žena HDZ-a ”Katarina Zrinska’.

svjece2

Duhovne tekstove koje je sastavio za ovu prigodu vjeroučitelj Ivan Sporinski čitali su članovi Udruge ”Katarina Zrinska” . U duhovnog-molitvenom programu prisjetili se smo se i obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, te molili za našu Domovinu.

svjece3

Fra Zoran je na kraju zahvalio pjevačima HKD “Lisinski” koji su  svojim pjevanjem ovu prohladnu večer učinili svečanom i lijepom, zatim svim nazočnima na dolasku u tolikom broju te ih pozvao da u subotu  17. prosinca prisustvuju paljenju četvrte i posljednje adventske svijeće. 

svjece4

Pročitajte još