Poginuo pješak

Kako doznajemo iz PU soječko – baranjske sinoć oko 23,50 sati u mjestu Vrbica došlo je do teške prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao 20-godišnji pješak. Do prometne nesreće došlo je na način tako što se 23-godišnjak kretao osobnim automobilom Županijskom cestom 4133 u smjeru Vrbica, nije prilagodio brzinu te se nije mogao pravovremeno zaustaviti, već je prednjim djelom automobila udario u pješaka koji se kretao kolnikom na mjestu gdje ima izgrađen pločnik. Pješak je na mjestu prometne nesreće smrtno stradao.

Očevid na mjestu događaja prometne nesreće obavio je Županijski državni odvjetnik zajedno s očevidnom ekipom Policijske uprave osječko – baranjske. Vozaču je izmjerena koncentracija alkohola u krvi veća od 1,00 grama po kilogramu. Vozač osobnog automobila je uhićen. Županijska cesta 4133 u vremenu od 00,30 do 3,25 sati zbog obavljanja očevida bila je zatvorena.

 

Do ovog trenutka u 2020. godini na cestama Osječko – baranjske županije u prometnim nesrećama smrtno je stradalo 7 osoba. U istom periodu 2019. godine imamo isti broj smrtno stradalih osoba. Želimo upozoriti vozače i sve sudionike u prometu da Policijska uprava osječko-baranjska tijekom ovoga vikenda provodi pojačane mjere kontrole vozača i vozila s ciljem suzbijanja prekršaja koji su uzročnici prometnih nesreća. Ovo se posebice odnosi na prometne prekršaje tzv. „četiri ubojice u prometu“ (nepropisna i neprilagođena brzina, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela), kao i na ostale najteže prometne prekršaje (upravljanje pod zabranom, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, oduzimanje prednosti prolaska pješacima i drugih prekršaja).

 

Ukrao gorivo iz radnih strojeva

U noći s 12. na 13. lipnja, u Koški nepoznati počinitelj provalio je u nekoliko radnih strojeva i iz spremnika goriva ukrao oko 240 litara diesel goriva. Tvrtki je nastala materijalna šteta oko 2 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja intenzivno traganje za počiniteljem.

 

Ukrao bicikle

Jučer, 13. lipnja, na Vijencu Ivana Meštrovića, u Osijeku, nepoznati je počinitelj ukrao dva bicikla koja su se nalazila zaključana ispred stambene zgrade. Krađom je vlasnicima nastala materijalna šteta oko 3 000 tisuće kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja intenzivno traganje za počiniteljem.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba smrtno stradala dok je ostali pet prometnih nesreća za posljedicu imalo materijalnu štetu. Na području Đakova i Belog Manastira dogodile su se po dvije prometne nesreće, a području Belišća i Donjeg Miholjca po jedna prometna nesreća.

 

Foto: ilustracija

Pročitajte još