Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari

Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari

Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 75-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Temeljem sudskog naloga policijski službenici obavili su 2. siječnja pretragu doma i drugih prostorija koje na području Osijeka koristi 75-godišnjak. U pretrazi su pronašli i uz potvrdu oduzeli više stotina komada streljiva različitog kalibra, nekoliko pištolja i pušaka, više dijelova dugog i kratkog naoružanja, nekoliko desetaka grama plastičnog eksploziva i nekoliko ručnih bombi, koje je nezakonito posjedovao. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznenu prijavu.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Po dvije su se dogodile na područjima Osijeka i Našica, a jedna na području Đakova.

Jučer, 2. siječnja na području ove policijske uprave u prometu su zatečena dva vozača osobnih automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača policijski službenici evidentirali su u 22,30 sati u Dubrovačkoj ulici u Osijeku, kada su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 57-godišnji hrvatski državljanin, koji je upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,58 promila.

U 19,39 sati na državnoj cesti broj 7, na zapadnoj obilaznici između Darde i Švajcarnice, 41-godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom marke „Porsche Cayenne 3.0 D“ i kretao se brzinom od 181 kilometar na sat, van naselja, na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 90 kilometara na, a prekoračenje brzine je utvrđeno laserom. Vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu od tri tisuće kuna i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

Pročitajte još