Učenice OŠ kralja Tomislava Našice osvojile 2. mjesto na završnici Državnog prvenstva u šahu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEUčenice i učiteljica Đurđica Mašić iz OŠ kralja Tomislava Našice bili su predstavnici Osječko – baranjske županije na Završnici Državnog prvenstva školskih sportskih društava osnovnih škola 2018. godine u ŠAHU za djevojčice i dječake u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Na svečanom otvorenju natjecanja u dvorani Intersport, uz prigodan program, sve prisutne natjecatelje pozdravio je predsjednik HŠSS-a, gospodin Nikola Perković koji je poželio natjecateljima fer borbu i što bolji uspjeh. Održano je natjecanje u virtualnom showu plesu za osnovne škole. Najbolja plesna skupina bila je iz OŠ braće Radića Kloštar Ivanić i osvojila prvo mjesto. Na početku natjecanja šahiste je pozdravio međunarodni šahovski sudac Vlado Karagić, Zlatko Rožić i četiri šahovska trenera veterana, a među njima je bio i trener Šahovskog kluba “Radnik” iz Velimirovca Adam Tomaić.

Na natjecanju sudjelovalo je 6 ekipa djevojčica, a ekipe su postigle ovaj rezultat:
1. OŠ Vukovina, Vukovina, 2. OŠ kralja Tomislava, Našice, 3. OŠ Maruševec, Maruševec, 4. OŠ Odra, Zagreb, 5. Veli Vrh, Pula, 6. OŠ Jelsa, Jelsa.

Na svečanoj ceremoniji, najboljim natjecateljima dodijeljeni su pehari, medalje i priznanja, kojima je uručio dvostruki srebrni olimpijac u veslanju Damir Martin.

Ekipa iz OŠ kralja Tomislava osvojila je 2. mjesto, a u ime ekipe OŠ kralja Tomislava pehar je primila kapetanica Petra Vidović.

Ekipu djevojčica činile su:

  1. Petra Vidović, 6.c
  2. Tina Gretić, 3. V
  3. Mia Dundović, 3.V
  4. Elizabeta Bernat, 3. V
  5. Ena Rončević, 1.V

Voditeljica ekipe bila je učiteljica Đurđica Mašić.

Učenici su prisustvovali predavanju Olimpijske vrijednosti u suvremenom društvu, a gost je bio veslač Damir Martin dvostruki osvajač srebrne olimpijske medalje u Londonu 2012. i u Rio de Janeiro 2016. U svoje slobodno vrijeme djevojčice su rješavale kviz o dopingu i osvojile nagrade.

Ovaj lijep uspjeh šahistice su postigle uz suradnju s vanjskim suradnikom trenerom Adamom Tomaićem. Učenice su članice Šahovskog kluba “Radnik” Velimirovac. Gradu Našicama zahvaljujemo na sponzorstvu.

 

[aigpl-gallery-slider id=”19877″]

Pročitajte još