Svoj rad i uspjeh srednjoškolci temelje na jabukama

Svoj rad i uspjeh srednjoškolci temelje na jabukama

Svoj rad i uspjeh srednjoškolci temelje na jabukama

U predvorju Srednje škole Isidora Kršnjavog povodom Dana jabuke postavljen je izložbeni štand vježbeničke tvrtke Malus d.o.o. Jedna je to, od četiri imaginarne tvrtke, nastale kao dio ekonomske grupe predmeta u četvrtim razredima ekonomskog usmjerenja.

„Odlučili smo obilježiti Dan jabuka izložbenim štandom, u predvorju škole, s kojim smo bili i na regionalnim sajmovima u Vukovaru i u Osijeku. Cilj nam je upoznati učenike sa svojim proizvodima, pa smo im ovom prilikom omogućili da uz dobrovoljni prilog mogli kušati i kupiti pitu od jabuka, jabuke ili jabučni ocat.” – rekla je Lidija Lovrić voditeljica vježbeničke tvrtke Malus d.o.o. koja proizvodi proizvode od jabuka.

Dobrovoljni prilog koji su učenice, Tena Horvatović, Sabina Janžek, Magdalena Kubala, prikupile utrošit će se za poslovanje njihove tvrtke u što ulazi materijal za nastavu, te promotivni materijal.

„U asortimanu imamo džem od jabuka, čips od jabuke i karamelizirane jabuke, a samo ime naše tvrtke Malus na latinskom znači jabuka. Kroz ovaj predmet i vlastitu tvrtku, naučili smo jako puno jer nastava nije klasičnog tipa, nego se aktivno družimo, radimo na računalima i učimo kako tvrtke funkcioniraju u stvarnom životu.” – rekla je Magdalena Kubala. Oni su jedina tvrtka u školi koja promovira jabuke koje im je ove godine donirao OPG Kasapović. Prošle godine partner im je bio OPG Jug, na čijem su imanju održali i terensku nastavu, u kojoj su učenici naučili više o proizvodnji, ali i preradi voća. Ovim obilježavanjem ujedno su započele i prve pripreme za Sajam vježbeničkih tvrtki u našičkoj srednjoj školi, koji se održava u travnju.

Pročitajte još