Pokrali alkoholiziranog građanina

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u petak, 6. prosinca, oko 23,30 sati, Trg Lavoslava Ružičke u Osijeku, 62-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira doveo se u alkoholizirano stanje te pao na pod čekaonice. Alkoholiziranom 62-godišnjaku prišli su 26-godišnji hrvatski državljanin iz Bilja i 20-godišnja hrvatska državljanka iz Zagreba te mu zadali više udaraca nogama u tijelo i potom iz odjeće ukrali više stotina kuna i osobnu iskaznicu. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 26-godišnji hrvatski državljanin priveden je pritvorskom nadzorniku.

Krale odjeću u trgovačkom centru

Provedenim kriminalističkim istraživanje sumnja se da su od 1. do 6. prosinaca, u trgovačkom centru u Osijeku, rumunjske državljanke 32-godišnjakinja i 16-godišnjakinja ukrale više desetaka odjevnih predmeta iz trgovačke radnje. Vlasnik trgovačke radnje oštećen je za nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Zapaljenje autobusa

U petak, 6. prosinca, oko 7,40 sati, u Osijeku, u Ulici Kneza Trpimira u Osijeku, došlo je do požara na ispušnom sustavu autobusa vlasništvo prijevozničke tvrtke iz Osijeka. Požar su ugasili pripadnici Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek. Nije bilo ozlijeđenih osoba te je prijevoznička tvrtka oštećena za nekoliko stotina kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Ukrao bicikle

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 19-godišnji hrvatski državljanin iz Zagreba od 23. listopada do 30. studenog ove godine, u Osijeku na tri različite lokacije iz haustora stambenih zgrada i dvorišta ukrao tri bicikla vlasništvo 48-godišnjakinje, 38-godišnjaka i 31-godišnjaka iz Osijeka. Vlasnici su oštećeni za nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Požar u garaži

Jučer, 8. prosinca, oko 5,50 sati, u Baranjskom Petrovom Selu, došlo je do požara u garaži vlasništvo 66-godišnjeg hrvatskog državljana. Požar su ugasili pripadnici Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Beli Manastir i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Baranjsko Petrovo Selo. Izvršenim očevidom policijskih službenika i inspektora zaštite od požara utvrđeno je da je uzrok požara tehnička neispravnost električnih instalacija u garaži. Vlasnik je oštećen za nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana je dvadeset jedna prometna nesreća. U dvije prometne nesreće jedna je osoba teže ozlijeđena te su dvije osobe lakše ozlijeđene. Preostalih devetnaest nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodilo se dvanaest prometnih nesreća, četiri na području Đakova, dvije na području Donjeg Miholjac i Đakova i jedna na području Našica.

Pročitajte još