Počinju predprijave za upis u prvi razred OŠ Josipa Jurja Strossmayera Đurđenovac

Predprijave za upis u prvi razred  u osnovnu školu Josipa Jurja Strossmayera Đurđenovac biti će u razdoblju od 1. veljače 2023. do 10. veljače 2023. Molimo roditelje da prijave svoje dijete za upis u prvi razred na broj telefona 601-101 (centrala na kojoj je potrebno odabrati 105 za pedagoginju ili 101 za tajništvo). Predprijave možete izvršiti svaki radni dan u vremenu od 9 do 12 h.

Roditelji će o terminima pregleda biti obaviješteni

Dijete možete prijaviti i elektronskom poštom na adresu: [email protected]. U poruci molimo Vas navedite ime i prezime djeteta, očevo ime, datum rođenja djeteta, adresu stanovanja i broj telefona/mobitela. Nije potrebno dolaziti u školu i dovoditi dijete.

Školski obveznici za školsku godinu 2023./2024. su djeca rođena od 01. travnja 2016. do 31. ožujka 2017. i djeca kojoj je u 2022./2023. odgođen upis u prvi razred osnovne škole. Pregledi prije upisa u prvi razred će se obavljati tijekom ožujka i travnja u školi i u Domu zdravlja kod dr. Miškulin, o čemu ćete biti naknadno telefonom obaviješteni.

Prijevremeni upis

Ukoliko je Vaše dijete rođeno nakon 31. ožujka 2017. a želite da školske godine 2023./2024. krene u prvi razred, trebate podnijeti Zahtjev za prijevremeni upis u prvi razred Upravnom odjelu za obrazovanje i mlade u Osječko-baranjskoj županiji (Upravni odjel za obrazovanje i mlade, Županijska 4, 31 000 Osijek, 031 221 624, [email protected]) do 31. ožujka 2023. Zahtjev možete ga pronaći na www.obz.hr

Odgoda upisa

Zahtjev za odgodom upisa na jednu godinu podnosi Stručno povjerenstvo škole (čini ga stručna služba škole i liječnica školske medicine), tako da je nužno dijete dovesti na pregled. Prema Pravilniku o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava (NN 67/2014.) čl. 9 stavak 2 odgoda se predlaže:

 • ako stručno povjerenstvo procijeni na temelju neposrednoga pregleda i dostavljene dokumentacije o psihofizičkom stanju djeteta da bi odgoda upisa pozitivno utjecala na djetetov psihofizički razvoj,
  ako se dijete nalazi ili će se početkom nastavne godine nalaziti na liječenju ili rehabilitaciji u zdravstvenoj ustanovi u trajanju duljem od mjesec dana, ali samo u slučaju da u zdravstvenoj ustanovi u kojoj će se dijete liječiti/rehabilitirati nije organizirana nastava ili ako je dijete uključeno u rehabilitacijske postupke koji će prema procjeni stručnjaka značajno utjecati na njegov psihofizički razvoj.
 • Djeca s već utvrđenim teškoćama u razvoju trebaju pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja radi upisa u prvi razred osnovne škole u vremenu od 1. veljače 2023. do 15. travnja 2023. kako bi im se pravovremeno odredila programska i profesionalna potpora.
 • Molimo roditelje da prilikom prijave predoče Nalaz i mišljenje Jedinstvenog tijela vještačenja ili najnoviji specijalistički nalaz.

Upisno područje OŠ Josipa Jurja Strossmayera čine:

 • Đurđenovac, Sušine, Teodorovac, Gabrilovac, Našičko Ličko Selo, Našičko Novo Selo,
 • Krčevina
 • Beljevina
 • Bokšić
 • Bokšić Lug
 • Klokočevci, Lipine
 • Pribiševci
 • Šaptinovci

Ukoliko pripadate ovom upisnom području, a dijete upisujete u drugu školu, iz škole mole Vas da ih o tome obavijestite.

Pročitajte još