The Geek Gathering se vratio u velikom stilu

Proteklog četvrtka i petka središte Osijeka okupirali su “štreberi” željni novih znanja, ali i druženja. Naime, The Geek Gathering je dobro poznata konferencija koja se ove godine održala u potpuno novom obliku i s novim ciljevima. U dva dana središtem Osijeka prošlo je više od 400 sudionika i 30 predavača iz Hrvatske, regije, ali i svijeta koji su dijelili znanje iz raznih kategorija dizajna, software development-a, software engineering-a, umjetne inteligencije i product development-a kroz radionice, predavanja, panel rasprave i inspiracijske govore.

Osim predavanja, panela i radionica koje su se održavale na 5 lokacija istovremeno, cijeli događaj dobio je na posebnosti svojim formatom koji nije uobičajen. Organizatori kažu da je cilj bio odmaknuti se od postojećih konferencija, ali i prodajnih predavanja dok se istovremeno stavlja naglasak na ekspertizu, učenje i razmjenu iskustava.

Osijek je prepoznat prepoznat kao jedno od IT središta u Hrvatskoj

Okupljanje je oblikovano na poseban način, a u prvom redu naglasak je stavljen na druženje svih prisutnih, što se i dogodilo na samom uvodu u konferenciju koji je započeo ni manje ni više nego Whiskey masterclass-om koji je dobro zagrijao i opustio sve posjetitelje.

“Ono što nas najviše veseli kao organizatore je činjenica da smo dobili jako puno pozitivnih reakcija na ovakvu vrstu događaja te ćemo svakako narednih godina raditi na tome da napravimo još bolju i zanimljiviju konferenciju koja će prerasti u najveći IT događaj na ovim prostorima.” – ističe Vlatko Vlahek, jedan od organizatora skupa.

“Vjerujemo da svaki događaj koji gura cijelu zajednicu naprijed je dobra priča za grad Osijek, koji je odavno prepoznat kao jedno od IT središta u Hrvatskoj, a mi ćemo se truditi narednih 5 godina dodatno raditi na promociji istoga.” – dodaje Vlahek za kraj.

Pročitajte još