Ukrao gorivo iz rezervoara teretnog automobila

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u noći s 22. na 23. ožujka, u blizini Đakova, na parkiralištu odmorišta uz autocestu, nepoznati počinitelj iskoristio je okrilje noći, provalio u rezervoar parkiranog teretnog automobila i ukrao više stotina litara pogonskog goriva. Pravnoj osobi iz Bosne i Hercegovine počinjena je materijalna šteta više tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policijski službenici podnose kaznenu prijavu i nastavljaju traganje za kradljivcem.

Ukrao bicikl

U petak, 18. ožujka, u Osijeku, nepoznati počinitelj je iz stubišta stambene zgrade ukrao bicikl, vlasništvo 59-godišnje hrvatske državljanke. Vlasnici je počinjena materijalna šteta oko 2500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće i nastavlja intenzivno traganje za nepoznatim počiniteljem.

Uhvaćen kradljivac euro paleta

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 22-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Krađa“ euro paleta. Kradljivac je jučer, 23. ožujka, pod okriljem noći, na području Belog Manastira, iz dvorišta tvrtke, vlasništvo pravne osobe iz Belog Manastira, ukrao više desetaka euro paleta. Pravnoj osobi počinjena je materijalna šteta oko 2000 kuna. Protiv kradljivca policijski službenici podnose posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Oštetio betonske stupove

Tijekom noći, s 20. na 21. ožujka, na području vikend naselja kod mjesta Nard, nepoznati počinitelj oštetio je oko 40 ogradnih betonskih stupova i zapalio više komada drvenih pružnih stupova. Vlasniku, 35-godišnjem hrvatskom državljaninu, počinjena je materijalna šteta više tisuća kuna. Policijski službenici podnose posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu i nastavljaju intenzivno traganje za nepoznatim počiniteljem.

Požar se proširio na više poljoprivrednih površina

Jučer, 23. ožujka, u prijepodnevnim satima, u Donjem Miholjcu, nepoznati počinitelj zapalio je suhu travu i nisko raslinje u blizini poljoprivrednih površina, a vatru ostavio bez nadzora. Vatra se proširila na tri poljoprivredne površine i imanje, ukupne površine oko 10000 metara kvadratnih. Na trima poljoprivrednim površinama, vlasništvo 69-godišnjeg hrvatskog državljanina, 46-godišnjeg hrvatskog državljanina i grada Donjeg Miholjca izgorjela je trava i suho raslinje te nije nastala materijalna šteta. Na imanju, vlasništvo 50-godišnjeg hrvatskog državljanina, nagorjela su drva za ogrjev, umjetno gnojivo na paleti, uređaj za navodnjavanje i plastične cijevi. Vlasniku imanja, 50-godišnjaku počinjena je materijalna šteta oko 4000 kuna. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donji Miholjac. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi izvješće o događaju.

Prometne nesreće i alkoholizirani vozači u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su 4 prometne nesreće. U 3 prometne nesreće 6 osoba je lako tjelesno ozlijeđeno. Jedna prometna nesreća za posljedicu je imala materijalnu štetu. Na području Osijeka policija je evidentirala 3 prometne nesreće, a na području Đakova evidentirali je 1 prometu nesreću. Jučer, 23. ožujka, na području Policijske uprave osječko – baranjske policijski službenici su u prometu zaustavili 4 vozača osobnih automobila i 2 biciklista koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 17,45 sati, u Donjoj Motičini, kada su policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 63-godišnji hrvatski državljanin iz Martina. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,61 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 11,20 sati, u Podgoraču, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 17-godišnji hrvatski državljanin iz Vukojevaca prije stjecanja prava na upravljanje. Unazad 2 godine, 17-godišnjak ima 5 pravomoćnih presuda za upravljanje motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te mu je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao, do donošenja odluke o prekršaju. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 19,50 sati, u Osijeku, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 39-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka za vrijeme dok mu je ukinuta vozačka dozvola zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci.

Pročitajte još