Našičke gimnazijalke sudjeluju na 3. Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije

Učenice 4.a razreda opće gimnazije Nina Koljđeraj, Tatjana Djedović i Lana Kapraljević uz mentorstvo profesorice savjetnice Mirjane Rajić sudjeluju na međunarodnom natjecanju naziva 3. Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije u organizacije Ekonomskog fakulteta iz Osijeka. Cilj je Milenijskoga natjecanja potaknuti razvoj kreativnosti, kritičkog promišljanja, digitalnih vještina, čitalačke pismenosti i inovativnosti kod djece i mladih pri izradi idejnih rješenja povezanih sa sektorima kreativne industrije.


Teme natjecanja su glagoljica, mitologija i Put svile

Natjecanje je organizirano u tri kategorije ovisno o dobi natjecatelja te je namijenjeno osnovnoškolskom, srednjoškolskom i visokoškolskom uzrastu. Timovi u prijavi se trebaju usmjeriti na jednu od predloženih tema natjecanja, a teme su: glagoljica, mitologija i Put svile. Za srednjoškolce je predviđena kategorija Kreativni kalendar.

Temu mitologije su obradili koristeći digitalne alate te izradili video uradak o mitu o Narcisu. Zatim su mitologiju povezali s kozmetičkom industrijom pri čemu su se referirali na kalendar te izradili adventski kalendar za promociju kozmetičkih proizvoda.

Izvor: SŠIK Našice

Stric pivo

Pročitajte još