Prometne nesreće, krađe i promet drogama

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je jedanaest prometnih nesreća. U tri prometne nesreće četiri su osobe lakše ozlijeđene, dok je preostalih osam nesreća za posljedicu imalo materijalnu štetu. Devet se dogodilo na području Osijeka, a po jedna na područjima Đakova i Našica.

 

Iskoristila nepažnju i ukrala torbicu

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u prijepodnevnim satima 25. travnja 56-godišnja hrvatska državljanka iskoristila je nepažnju 72-godišnjakinje te joj u poslovnici novčarske institucije u Đakovu ukrala torbicu s mobitelom, novčanikom s dokumentima i novcem te bankovnim karticama. Vlasnici je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu je podnesena kaznena prijava.

 

Ukrao bicikl

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 20–godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krađa. U poslijepodnevnim satima 25. travnja mladić je ukrao bicikl izložen ispred prodavaonice u Belom Manastiru. Nastala materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Zatečen u krađi

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 69-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krađa. Tijekom poslijepodnevnih sati 15. ožujka u šumskom predjelu kod Punitovaca policijski službenici u krađi drva zatekli su 69-godišnjaka. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 69-godišnjak u više navrata sjekao i vozio drva, vlasništvo 58-godišnjaka. Vlasniku je nastala materijalna šteta od više tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Neovlaštena proizvodnja i promet drogama

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 29-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Policijski službenici u veljači su u stanu u kojem u Osijeku boravi 29-godišnjak pronašli nekoliko stotina grama biološke nakupine bijele boje nalik na micelij gljiva u kojima je utvrđena prisutnost psihotropne tvari – psilocin. Gljive je mladić uzgojio tijekom siječnja. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Pronašao pancirno zrno

Prilikom obrade tla u Ernestinovu u poslijepodnevnim satima 25. travnja, građanin je pronašao pancirno zrno. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je preuzeo zrno.

Pročitajte još