Nastavljaju se preventivne aktivnosti “Biciklirajmo biciklističkom”

U petak, 20. kolovoza, policijski službenici Policijske uprave osječko – baranjske – Odjela prevencije i Policijske postaje Donji Miholjac proveli su aktivnosti preventivnog projekta „Biciklirajmo, biciklističkom“.

Preventivne aktivnosti su provedene na području općina Marijanci i Magadenovac za čije područje je posebna značajka da se biciklisti kreću kolnikom budući da nema biciklističkih staza ili biciklističkih traka.

Građanima su uručeni informativni leci

Da bi se tijekom vožnje biciklom izbjegle neželjene posljedice, policijski službenici su građane uputili da posebnu pozornost usmjere na mjere prevencije poput nošenja zaštitne opreme, kacige posebno kod mladih i djece do 16 godine, reflektirajućeg prsluka ili reflektirajuće odjeća u slučaju smanjenje vidljivosti danju ili noću, te da obavezno koriste svjetla na biciklu. Tom prilikom su građanima uručeni informativni leci.

Biciklisti na području općina Marjanci i Magadenovac koji su tijekom vožnje uočeni kako se propisno i sigurno kreću, nagrađeni su reflektirajućim prslukom.

Policijski službenici Odjela prevenciju sudionicima su održali edukativno predavanje o sigurnoj i pravilnoj vožnji

Također su preventivne aktivnosti provedene jučer, 22. kolovoza, u Kešincima, povodom održavanja 1. Pedalina biciklijade u organizaciji Udruge biciklista rekreativaca „Pedalina“ iz Kešinaca.

Neposredno prije biciklijade, policijski službenici Odjela prevenciju sudionicima su održali edukativno predavanje o sigurnoj i pravilnoj vožnji, budući da tijekom vožnje bicikla poznavanjem i poštivanjem propisa znatno povećavaju vlastitu sigurnost i sigurnost drugih sudionika u prometu. Sudionicima je posebna pozornost skrenuta na kretanje onim površinama koje su namijenjene za kretanje biciklista, kao i davanje znakova rukama kako bi ostale sudionike upozorili o svom kretanju, odnosno usporavanju ili zaustavljanju.

Prilikom provedbe preventivnih aktivnosti, a u cilju poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu u kojem često stradavaju i biciklisti, kao jedna od ugroženijih skupina sudionika u prometu, biciklisti su dodatno informirani o nužnosti poznavanja i poštivanja prometnih propisa.

Pročitajte još