Hrvatska ima predsjednicu

izbori9sa

izbori9sa

Nova predsjednica Republike Hrvatske je Kolinda Grabar Kitarović.

 

Uz pjesmu “Do pobjede” Hrvatskoj javnosti se oko 23 sata obratila i novoizabrana predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja je zahvalila svima biračima diljem Hrvatske ali i u svijetu te još jednom naglasila kako se ona nikada ne predaje i kako neće nikome dopustiti da o Hrvatskoj loše govori. Među ostalim nova predsjednica je rekla “Idemo već večeras raditi za boljitak Hrvatske domovine.” Uz to zahvalila je svima koji su joj pomogli u kampanji kao i svojoj obitelji koji su joj uvijek bili velika podrška. Uz sve ovo zahvalila je i svim kandidatima i u prvom i u ovom drugom krugu te je za kraj naglasila da je dosta bilo podjela i da je vrijeme da se svi ujedinimo.

 

Iako je DIP u 22 sata objavio nepotpune rezultate, jer je za to bilo potrebno pričekati i glasove dijaspore razlika je već tada bila prevelika da bi se išta promijenilo. Zbog toga je svima već tada bilo jasno da će Hrvatska dobiti prvu predsjednicu.

Neslužbeni rezultati iz DIP-a:

1. Kolinda Grabar Kitarović – 50,74%

2. Ivo Josipović – 49,26%

 

Javnosti se obratio i dosadašnji predsjednik Ivo Josipović te čestitao na pobjedi novoj predsjednici i zahvalio na podršci svima u njegovom stožeru kao i svojoj obitelji koja ga je podržala ovih 5 godina njegova mandata.

 

Koliko je u noći odluke bilo neizvjesno govori i činjenica da su rezultati koji su pristizali iz DIP-a bili sve interesantniji i puni preokreta i ljude su prikovali uz male ekrane. Na samom početku kako su pristizali rezultati Ivo Josipović je dobivao prednost od nekih 2% ali kako je vrijeme protjecalo, Kolinda Grabar Kitarović je sustigla u glasovima te je u konačnici preuzela vodstvo te i pobijedila. Nažalost, stranice DIP-a su većinu vremena bile nedostupne pošto očito nisu izdržale toliki interes javnosti. 

izbori6a

Ovako je to izgledalo u Našicama:

izbori10a

izbori11a

 

Pročitajte još